Mit hoz az ősz? – Könyvek, amiket már nagyon várunk

Még csak a nyár közepén járunk, de a kiadókban megállás nélkül folyik a munka. Folyamatosan kerülnek fel a várható könyvújdonságok a kiadói oldalakra, ezért úgy döntöttük, hogy összegyűjtjük azokat az őszi könyveket, amelyeket a leginkább várunk.

Kovácsy Zsombor könyve, a Beutaló, egy mindnyájunkat érintő problémáról: a magyar egészségügyről szól. A szerző a területet orvosként, jogászként, menedzsment-szakemberként és természetesen betegként is jól ismeri. Könyve egyfajta kézikönyv mindazoknak, akik szeretnének eligazodni a hálapénz, a magánegészségügy, a betegjogok, a külföldi orvosi ellátás, a gyógyszerek és más gyógytermékek, a várólisták, a műhibaperek, egyszóval a gyógyítás világában.

A romantikus regények rajongói számára kihagyahatatlan olvasmánynak ígérkezik Fábián Janka Rózsalugas című új regénye, mely a tizekilencedik század második felében, egyrészt Közép-Kelet-Európában, másrészt a polgáháború sújtotta Egyesült Államokban játszódik. A kötet lapjain egy egymástól kényszerűségből elvált pár története elevenedik meg.

Korunk egyik legegyénibb filmes alkotójáról, David Lynchről számtalan könyv jelent már meg. Az Aminek álmodom azonban különbözik a korábbiaktól. Egy rendhagyó életrajz, mely egyrészt a rendező vallomásaiból, visszaemlékezéseiből, valamint a családtagokkal, kollégákkal készített interjúkból áll. A könyvet olvasva bepillantást nyerhetünk ennek a nyughatatlan, különös elmének a működésébe.

Várhatóan az ősz egyik nagy szenzációja lesz a hazai erotikus irodalom népszerű szerzője, Borsa Brown Gyalázat és hit című könyvének megjelenése. A kötet a szerző új, Gyalázat című sorozatának az első kötete, mely az USA-ba, egy amish közösségbe kalauzolja olvasóit, és egy gátlástalan üzletember, valamint egy amish lány szövevényes kapcsolatát meséli el.

Raphaëlle Giordano nemcsak regényei hihetetlen hosszú címével hívta fel a figyelmet magára, hanem elragadó, inspiráló spirtuális történeteivel, melyek az utóbbi években világszerte ismerté tették nevét. Az A második életed, akkor kezdődik, amikor megérted, hogy egy van után ősszel megjelenik a francia írónő újabb regénye: Az a nap, amikor az oroszlánok salátát fognak enni. A szerző ezúttal arra keresi a választ, hogy a domináns emberek miképp győzhetik le oroszlántermészetüket, és válhatnak érzékenyebb, másokat jobban tiszteletben tartó, kooperatív személyiséggé.

Óriási siker volt pár éve Wisinger István A Nobel-díjas kém című, Szent-Györgyi Albert életét elbeszélő kötete. A szerző azóta sem tétlenekedett, az Egy elme az örökkévalóságnak című második regényén dolgozott, mely végül szeptemberben kerül a könyvesboltok polcaira. Könyve elsősorban arról szól, hogyan jutott el Budapestről az Egyesült Államokba Neumann János, és hagyatékából hogyan lett az örökkévalóság egyik legnagyobb kincse, melynek eredményeit a szakemberek Galilei, Newton és Einstein életművével mérik össze. 

 

Fotó: freepik


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2020-03-16 11:05:34

1. nap otthon – Bereményi Géza: Magyar Copperfield

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább
HÍREK
2020-03-28 12:56:49

Rendkívüli közlemény – Líra Könyv Zrt. (2020. 03. 27.)

Tovább

Türelmetlenül várjuk az őszt! – Őszi könyvújdonságok.