Hat kipróbált könyv Valentin-napra

Ha a kedvesed imád olvasni, legyen az romantikus regény, szép- vagy tényirodalom, akkor az alábbi könyvek közül az egyikkel varázslatossá teheted számára a mai napot.

1. Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai
Nicholas Sparksot nem kell bemutatni a romatikus regények szerelmeseinek. Bármelyik könyve nagyszerű ajándék lehet Valentin-napra, hiszen azokat mindent elsöprő érzelmek, drámai találkozások jellemzik és olyan hétköznapi hősök, akik akár mi magunk is lehetnénk. Regényei közül talán a Szerelmünk lapjai a legismertebb, mely a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból, megpróbálja birtokát felvirágoztatni, és közben folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba.

 

 

2. Anna Gavalda: Együtt lehetnénk
Anna Gavalda az emberi kapcsolatok ábrázolásának mestere. Az Együtt lehetnénk egy Párizsban játszódó vaskos regény, amiben több különös sors kuszálódik össze. Egy ügyefogyott, dadogós fiatal arisztokrata, egy anorexiás festőnő, egy zseniális, de morcos szakács, és az életből kifelé tartó, emlékeibe visszavonuló nagyanya története. Mind az élet sodrába beilleszkedni képtelen, magányos emberek, akiknek együtt talán sikerülhet megtalálni a boldogságot.
A helyszín egy hatalmas, kongóan üres párizsi lakás, egy bűbájos vidéki házacska, a párizsi elegáns éttermek konyháinak hajszolt élete, és maga Párizs a nyüzsgő, lüktető életével, megkopott varázsával. Szellemes, könnyed, néhol megrázó történet a szerelem és a barátság felszabadító erejéről, és arról, hogy csak akkor vagyunk szabadok, ha nemcsak adni, hanem kapni is tudunk.

 

 

3. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

Fitzgerald ma már klasszikussá vált regénye az első világháború idején egymástól elsodródott és később tragikus körülmények között találkozó szerelmesekről szól. Egy férfiről, aki azért tesz szert nagy vagyonra, hogy a vágyott nőt elkápráztassa. Titokzatos milliomosként lampionos estélyeket tart tengerparti luxusvillájában, miközben abban reménykedik, hogy az öböl túlsó partján élő egykori kedves talán felfigyel rá, és meglátogatja. A nagy Gatsby káprázatos romantikus történetet, ugyanakkor az amerikai „elveszett nemzedék” egyik legnagyobb írójának hibátlan remekműve is.

 

 

4. Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Niffenegger könyve évek óta vezeti a nemzetközi bestseller-listákat, mely gyönyörű mese a szerelembe vetett hitről és a szerelem erejéről. Henry genetikai hibával született: időnként kizuhan a saját korából és eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát. Nem tudhatja, mikor történik meg újra, s hol találja magát legközelebb. Egyetlen biztos pontja Clare, akihez mindig visszatér. A férfi harmincéves, de a lány csak hatéves, amikor találkoznak, a férfi harmincéves, a lány huszonkettő, amikor összeházasodnak, mégis megpróbálnak normális családi életet élni, bár nem tudják, gyermekük örökli-e a betegséget, ahogy azt sem sejtik mikor jön el a férfiért a halál.

 

 

5. John Gray: A férfiak a Marsról, a nők Vénuszról jöttek - Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal

Akik jobban szeretik a fikciónál a valóságot, azoknak ajánljuk John Gray könyvét, mely örökzöld mű a férfiakról és nőkről, és arról, hogy olykor miért érti meg egymást olyan nehezen a két nem. A Mars-lakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik, a Vénusz-lakó nőknek viszont a szerelem, folyamatos kommunikáció és a mély kapcsolat kiépítése a fontos. Szerelmük varázslatosan indul, idővel azonban az érzések megkopnak, az eddig természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatnak hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival.

 

6. Esther Perel: Szeretkezés fogságban

Esther Perel könyve a pszichoterápia és a szexualitás mágikus világába vezet. Eseteket mutat be, melyek egy-egy tönkrement házasság megmentéséről szólnak. Miközben megismerjük az eseteket, saját kapcsolatunkra és életünkre nézve fontos felismerésekre tehetünk szert és levonhatjuk a megfelelő következtetéseket. Aki élt már hosszú párkapcsolatban, tudja, hogy milyen nehéz a szenvedélyt megtartani egy ilyen viszonyban. A Szeretkezés fogságban épp ebben segít.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632933276
Megjelenés: 2021-07-05
méret: 215 mm x 135 mm x 41 mm
tovább ►
ISBN: 9789630794350
Megjelenés: 2016-12-13
tovább ►
ISBN: 9786155334320
Megjelenés: 2015-09-14
méret: 135 mm x 200 mm

Nicholas Sparks

Tovább

Anna Gavalda

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Megajándékoznád a szerelmed?