6 könyv nőnapra – Könyvek nőktől, nőknek

Míg sok feleség akár száz könyvet is elolvas egy évben, addig férjük legtöbbször egyet sem. Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, mely a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja. Ez alkalomból könyvcsokrot szeretnénk átnyújtani kedves hölgyolvasóinknak, melyet a könyvpiac legszebb, legfrissebb virágaiból állítottunk össze! A válogatás során igyekeztünk minden korosztály számára megfelelő olvasmányt találni, ezért akad köztük young adult, történelmi regény és romantikus könyv, de van krimi és széppróza, sőt még egy életrajz is. Női szerzők, nőknek szóló könyveit ajánljuk!

Bencze Blanka: Pulcsiban alszom

Bencze Blanka könyvét tinédzser olvasóinknak ajánljuk. Élvezetes, olvasmányos könyv, egy komoly témáról. Málna egy átlagos középiskolás lány, ám egy nagy csalódás után már semmi más nem érdekli, csak az, hogy mit mutat a mérleg. Nem fontosak sem a barátok, sem a suli, csakis a kalóriák és a dekagrammok. Óriási, bő, fekete cuccokban jár, és folyton fázik, ezért pulcsiban alszik.
A Menő Könyvek Rólad-Neked könyvek első kötetét egy még gimnazista lány, Bencze Blanka jegyzi, akinek ez a könyv az első kötete. Fanyar humorral, pontosan ábrázolja az anorexiát, a testképzavart, a családokban tátongó űrt, miközben mesélő stílusa magával ragad, és talán a végén mégis minden elindul jó irányba.

 

Julia Klassen: A néma nevelőnő

Julia Klassen regénye fordulatos romatikus regényének főhősnője, Olivia Keene épp egy lánynevelő intézetbe tart, hogy állás után érdeklődjön, amikor kíváncsisága letéríti az útjáról. A környék egyik nemesi családjának otthonában ugyanis estélyt adnak, és a lány mindenáron vetni akar egy pillantást az előkelő társaságra. Balszerencséjére rajtakapják, ahogy egy fa mögött rejtőzve véletlenül kihallgat egy bizalmas beszélgetést a ház ura és annak fia, az ifjú Lord Bradley között. Egy beszélgetést, amely, ha kitudódik, óriási botrányba keverheti a családot. Lord Bradley ezért úgy dönt, ő maga ajánl munkát a lánynak, hogy ott tartsa a birtokon, amíg meg nem győződik róla, hogy nem ártó szándék vezeti. A két fiatal közti kényszerű ismeretség lassan szerelemmé mélyül, a múltjuk azonban veszélyezteti a törékeny vonzalmukat. Vajon van esélyük a boldogságra, ha a titkaik napfényre kerülnek?

 

Lady in the Park (aka In the Garden), 1897 - Childe Hassam

Childe Hassam: Lady in Park című festménye

 

Linda Green: Aki bújt...
Egy, kettő, három... Lisa lehunyja a szemét, és elkezd számolni, a négyéves kislánya pedig elbújik a parkban. Amikor azonban megfordul, sehol sem találja. Eltűnt, minden nyom nélkül. A kellemes nyár végi délután egy pillanat alatt rémálommá válik, és a vidám bújócskát egy másik, életre-halálra menő játék váltja fel: a versenyfutás az idővel.
Egy érzékeny, ugyanakkor letehetetlenül izgalmas szívszorító krimi, melynek lapjain mondatról mondatra nő a feszültség, amiben valóra válik minden anya rémálma.

Joanna Courtney: A kijevi hercegnő
Aki kézbe veszi Joanna Courtney fordulatos történelmi regényét, A kijevi hercegnőt, bejárhatja a 11. századi Európa tájait. Láthatja a virágzó Kijevet, a nyüzsgő Bizáncot és a vadregényes Norvégiát.
Jelizaveta hercegnőnek született, de a szíve mélyén azonban lázadó, aki mindig újabb és újabb kalandokat keres: leevez az áradó Dnyeper zuhatagain, és egyenrangú partnere szeretne lenni leendő királyi férjének. Egy nap egy félelmet nem ismerő viking harcos érkezik az apja udvarába. Jelizaveta azonnal megkedveli a férfit, és tudja, hogy benne méltó társra találhat. A harcos azért jött Kijevbe, hogy hírnevet és vagyont szerezzen magának, és idővel nemcsak a kincseit bízza a céltudatos és csábító lányra, de a szívét is. Ketten együtt útra kelnek észak felé, hogy a hatalmas tengereket átszelve elfoglalják Norvégia trónját.

Hillary Jordan: Mudbound

1946-ot írunk. A nagyvárosból jött Laura McAllan vidéken, egy Mississippi deltavidékén fekvő farmon, egy számára idegen és rémisztő helyen kényszerül felnevelni gyermekeit. A megélhetésért folytatott küzdelem közepette két fiatal férfi tér haza a háborúból, hogy felvegye régi élete fonalát. Laura sógora, Jamie McAllan minden, ami a testvére nem: elbűvölő, jóképű és elveszett, a múlt emlékei közt bolyong. Ronsel Jackson, a McAllan farmon élő fekete bérlők legidősebb fia, kitüntetett háborús hős, ám hiába védte halált megvető bátorsággal a hazáját, a faji szegregáció korában nem veszik emberszámba. Az egykori fegyvertársak valószínűtlen barátsága óhatatlanul is végzetes változásokat hoz: olyan eseményeket idéz elő, amelyek úgy sodornak el emberi életeket, mint a hömpölygő folyó a hidakat a deltavidéken. Az elfojtott düh, a felszín alatt gomolygó előítéletek sokasága egyetlen éjszakán robban ki, amely után már senki nem lehet ugyanaz, mint addig...

Az érintett családok férfi- és nőtagjai mind a saját szemszögükből idézik fel a történteket, hogy miközben a dráma főszereplőivé lépnek elő, betekintést engedjenek mindennapi életükbe és indítékaikba. Ahogyan azt Barbara Kingsolver írta Hillary Jordanről: „Karakterei egyenesen az 1940-es évek Mississippijéből lépnek át agyunknak abba a régiójába, ahol az együttérzés, a harag és a szeretet egymás mellett lakik. Máig velem vannak.”

A könyvből készült négy Oscar-díjra jelölt film előzetese


Baba Schwartz: Májusi cserebogár

Lehet-e mindig a szeretet a válasz a körülöttünk tomboló gyűlöletre?

A nyírbátori származású Baba Schwartz memoárja rendhagyó holokauszt-történet. A szerző az egyre szorongatóbb zsidótörvények idejéből a családi fészek melegére emlékszik leginkább, a világ megismerésének izgalmára, a szülőváros otthonosságára. A normális életet leromboló háborúból emberi arcokat visz magával, a Nyírbátorból elhurcolt háromezres zsidóközösség sorsában a megőrzött humánum pillanatait fedezi fel. A haláltáborok borzalmait, a gázkamrába küldött apa elvesztését örökös béketűréssel és mindig megújuló reménnyel viseli. Édesanyjával és lánytestvéreivel túlélték Auschwitz poklát; a család megmaradt része Ausztráliában telepedett le, és kezdett új életet. Baba Schwartz angol nyelven írt, szívbe markoló emlékiratát a melbourne-i Black Inc. 2016-ban adta közre. A Magyarországról elszármazott szerző műve mostantól Baba Schwartz anyanyelvén is olvasható. A Májusi cserebogár egy ultimate szeretetkönyv, amelynek cselekményéhez a világtörténelem legborzalmasabb évei adják a kulisszát.

 

Képtalálat a következőre: „Baba Schwartz”
                                     Baba Schwartz fiatalkori portréja


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034759
Megjelenés: 2020-07-22
méret: 215 mm x 135 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937625
Megjelenés: 2018-02-26
méret: 200 mm x 125 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632931388
Megjelenés: 2018-02-12
méret: 124 mm x 22 mm x 183 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634520597
Megjelenés: 2017-10-16
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634520535
Megjelenés: 2017-09-29
méret: 200 mm x 125 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634520450
Megjelenés: 2017-09-19
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Virágot a virágnak, könyvet a nőnek! – Női szerzők, nőknek szóló könyveit ajánljuk (nőnapra).