6 hamarosan megjelenő könyv, amit már nagyon várunk

Összeállítottuk, hogy melyik, év elején megjelenő könyvekre vágyunk a leginkább.

1. Danille Laporte: Vágytérkép
Mindannyian szeretnénk változni, jobbak vagy legalább sikeresebbek lenni. Danille Laporte könyve abban segíthet, hogy pontosan felismerjük azt, amire vágyunk. A Vágytérkép szerzője a célok megfogalmazása helyett a következő kérdést teszi fel: hogyan akarod érezni magad? A módszer lényege a következő: először ismerjük fel, mit akarunk érezni, és csak ezután tervezzük meg a teendők listáját.
A kötet két részből áll: az elméleti jellegű első fejezet témája a vágy, az érzések ereje, a célok kitűzése és elengedése. A második fejezet a gyakorlatról szól: a munkafüzetben a különböző életterületekhez kapcsolódó kérdések segítenek közelebb kerülni a legmélyebb érzéseinkhez. A Vágytérkép jól illeszkedik bármelyik határidőnaplós vagy célkitűzős technikához. A holisztikus szemléletű kézikönyv abban segít, hogy a felszabadult energiák révén kevesebb stressz és több öröm kísérjen minket a céljainkhoz vezető úton.

 

2. Tony Wolf: Mesél az erdő - A törpékről
Egy hónapig minden este a Mesél az erdő - Az állatokról történeteit kellett olvasnom óvodáskorú gyerekeimnek, akik már október óta rágják a fülemet, hogy vajon mit vagy kit láttak meg az első kötet végén az árvíz miatt költözni kényszerülő szereplők. Nagy örömünkre már februárban kézbe vehetjük a népszerű sorozat második részét, melyben kiderül, hogy a törpék fogadják be a menekülőket az erdő felső részén elterülő birodalmukba.
Az okos, szorgalmas és kedves törpék életébe vidámság költözik, az állatok pedig nem győznek ámulni vendéglátóik zseniális találmányain! A rozoga létra helyett liftet szerelnek a magas fa mellé, a békának pedig hőlégballont készítenek, hogy kipróbálhassa, milyen a repülés. A mókus úgy dönt, hogy köszönetképpen szobrot kell emelniük a törpéknek.


3. Jennie Melamed: Lányok csöndje

Az Athenaeum Kiadó új disztópiájában egy ortodox, a szabadságától és az emberi méltóságától megfosztott társadalmat mutat be, melynek központi áldozatai kiszolgáltatott gyereklányok. Egy napon azonban egyikük, Janey Solomon nemet mond a fennálló rendre.
A gyermekek ellen elkövetett abúzus antropológiai aspektusaiból és pszichiátriai kezeléséből doktorált Jennie Melamed nem tanmesét írt a rendszerszintűvé tett molesztálásról, hanem a nővé érő lányok lelkének végtelen gazdagságát, a méltóságra vágyó fiatalok szabadságtörekvéseit ábrázolja ebben a felkavaró regényében.
A regényből itt olvashattok részletet, illetve itt értékelést.

4. Amanda Prowse: Tápláló szeretet

Amanda Prowse a Mit vétettem című, a családon belüli erőszak problémakörét feldolgozó regénye után, most egy másik, sokat érintő, ám gyarkan elhallgatott, családi titkoként őrzött betegség kapcsán írt könyvet.
Freya Braithwaite szerencsésnek tartja magát, mert szeretetben él. A férje tizenkilenc év házasság után is ugyanúgy megdobogtatja a szívét, mint az első találkozásuk alkalmával. Amikor azonban kiderül, hogy egyik lánya, Lexi anorexiával küzd, Freya tökéletesnek hitt élete darabjaira hullik, és a betegség átveszi az irányítást a családja mindennapjai felett. Az új helyzet mindannyiuknak fájdalmat okoz, átírja a viszonyaikat, és olyan feszültségek kerülnek a felszínre, amelyeknek a létezését addig nem is sejtették.
Megrendítő, mégis felemelő könyv egy asszony harcáról, aki kétségbeesés és önvád között őrlődve próbálja megmenteni azt, ami még a családjából megmaradt. A története bizonyíték arra, hogy a szeretet a legsötétebb pillanatokban is beragyoghatja az ember életét.

5.  Joe Abercrombie: Half a War - Az ütközet
A fantasy rajongóknak nem kell bemutatni Joe Abercrombiet. Az Első Törvény után, a napokban megjelenő Half a War –Az ütközet című kötettel magyarul is teljes egészében hozzáférhetővé válik a szerző második trilógiája. Nyers, erőszakos ugyanakkor kidolgozott, mégis olvasmányos és lebilincselő történetek ezek. A Szilánkos-tenger első két részében Abercrombie kötetről kötetre emelte a tétet. A könyvek nemcsak mindig egy kicsit vaskosabbak, hanem összetettebbek és komorabbak is lettek.
Az agyafúrt Yarvi atya hosszú utat járt be, míg nyomorék rabszolgából a király minisztere lett. Sok szövetségest szerzett, de sok ellenséget is. A legutolsó kötetben olyan sereggel kell szemszállnia, amit nem hordott a hátán a föld, mióta az elfek háborúba indultak az istenek ellen. Az ellenséges erőket vezető ember pedig nem imád istent, csak magát a Halált.

6. Jeff Giles: A mindenség peremén

Megrázó időszakon van túl a tizenhét éves Zoe édesapja hirtelen halála és a közelben élő idős házaspár eltűnése után. Egy rémisztő, viharos éjszakán öccsével együtt támadás éri őket a befagyott tó partján, és váratlanul egy rejtélyes fejvadász siet a segítségükre, akit Zoe X-nek nevez el.
X nem átlagos fejvadász. Alsóvilágból érkezett, hogy begyűjtse az olyan elvetemült lelkeket, mint Zoe támadója. Minden szabályt megszeg azzal, hogy felfedi kilétét Zoe előtt, és ahogy egyre többet tudnak meg egymás világáról, faggatni kezdik a múltat, a sorsukat és a közös jövőt. Alsóvilág kötelékeit elszakítani azonban egyet jelenthet azzal, hogy mindketten feláldozzák magukat.


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034551
Megjelenés: 2023-03-16
méret: 238 mm x 163 mm x 12 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632937151
Megjelenés: 2018-01-22
méret: 40 mm x 135 mm x 215 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783012
Megjelenés: 2018-01-17
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521303
Megjelenés: 2018-01-17
méret: 197 mm x 137 mm x 40 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632933269
Megjelenés: 2018-01-17
méret: 200 mm x 30 mm x 125 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634034742
Megjelenés: 2018-01-12
méret: 215 mm x 135 mm x 30 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Könyvek az évkezdéshez