Még az idén megjelenik George R. R. Martin új könyve

Még áprilisban tette közzé George R. R. Martin blogján a hírt, hogy idén novemberben új könyve jelenik meg. Azonban ezúttal sem a Tűz és Jég dala következő kötetét vehetjük majd kezünkbe, hanem a Fire and Bloodot, mely a Targeryen királyok történetét mondja el.

A kétkötetesre tervezett kiadvány szövegét a kerettörténet szerint egy bizonyos Gyldayn mester vetette papírra a Fellegvárban. A mű épp ezért nem regény, hanem egy élvezetes stílusban megírt westerosi „történelemkönyv. A kiadvány csak a vállalkozás jellegében lesz hasonlítható J. R. R. Tolkien A szilmarilokjához, ám annál sokkal izgalmasabb és  olvasmányosabb lesz, ahogy a szerző bejegyzésében írja, „húsz regényre elengendő” anyagot sűrített bele.

A mű második részének megjelenését az évek óta ígérgetett The Winds of Winter (ez a Tűz és Jég dala-ciklus következő, eddig még nem publikált kötete) utánra ígéri. A kötet különlegessége, hogy A hét királyság lovagja és a Trónok harca jubileumi kiadáshoz hasonlóan, ez a kötet is illusztált lesz. A könyvhöz Doug Wheatley készített 75 fekete-fehér illusztrációt, melyből egyet George R. R. Martin közzé is tett a blogján, és most mi is megmutatjuk nektek itt.

 http://georgerrmartin.com/notablog/wp-content/uploads/2018/04/004.-Queen-Rhaenys-Riding-Meraxes_GS-677x1024.jpg
A könyv egyes fejezetei megjelentek már, többek közt a magyarul is olvasható A Tűz és Jég világa című, gyönyörű illusztált kötetben valamint a Zsiványok és a Veszélyes amazonok című antológiákban, ugyanakkor számtalan új történet lesz olvasható a kiadványban, melyek eddig még sehol másutt nem láttak napvilágot, sőt, a szerző bejegyzése végén utal arra, hogy talán ezekből a történetekből készülnek majd az HBO gyártásában a Trónok harca „előzményfilmek is.

A magyar megjelenést az Alexandra Kiadó a Facebook oldalán jelentette be, így, ha minden igaz, idén akár anyanyelvünkön is olvashatjuk az új kötetet.

 

A kép és a cikk forrása: georgerrmartin.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634700173
Megjelenés: 2018-04-20
méret: 142 mm x 198 mm

George R. R. Martin

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Idén sem maradnak a Trónok harca rajongói könyv nélkül.