Psota-díj átadó a Rózsavölgyi Szalonban

Két éve alakult meg a Psota Irén Alapítvány, amely minden esztendőben pénzjutalommal is járó díjat adományoz Psota Irén tiszteletére. A díjat először tavaly adták át, akkor Hegyi Barbara, a Vígszínház színművésze vehette át. A díjátadóra idén is a Rózsavölgyi Szalonban kerül sor.

Az elismeréssel olyan színésznőt jutalmaznak, akinek sokszínűsége, teljesítménye méltó a kétszeres Kossuth-díjas Psota Irén szakmai örökségéhez. (Minden magyarországi színház jelölhet színészeket a díjra. A Psota Irén-díj ezüst plakettjét Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette, rajta pedig Psota Irén aláírása és kedvenc bohóca látható. A díjjal pénzjutalom is jár.)

A Psota-díjat odaítélő kuratórium tagjai: Almási Éva, a Nemzet Színésze; Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze; dr. Hazai Kinga, ügyvéd, az alapítvány elnöke; Ungvári Tamás, Széchenyi-díjas irodalomtudós; dr. Lantos Endre, főorvos; dr. Langer János, ügyvéd.

A díjazottat idén Hirtling István, színművész méltatja, a díjátadó moderátora Ozsgyáni Mihály, színész lesz. A rendezvényen fellépnek: Ladányi Júlia és Brasch Bence, a színművészeti egyetem hallgatói.

A rendezvényt a Facebookon itt találjátok.

 

Fotó: Keleti Éva


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Másodszor adják át a Psota-díjat a Rózsavölgyi Szalonban.