Modern nők a Rózsavölgyi színpadán

December 13-án mutatja be a Rózsavölgyi Szalon Jean-Marie Chevret francia drámaíró és színész nagy sikerrel játszott Amazonok című darabjának a folytatását, az Amazonok – három év múlva című művet.

 Az Amazonok című előadás videóajánlója.

 

Az első darab – mely továbbra is megtekinthető a színházban – három barátnő és két férfi bonyolult és konfliktusoktól sem mentes kapcsolatát mutatta be, az új előadás cselekménye pedig az események után három év elteltével játszódik. A párizsi barátnők Martine (Náray Erika), Annie (Györgyi Anna) és Micky (Auksz Éva) élete úgy tűnik, révbe ért.

Martine boldogan él argentin szerelmével, Pablóval, aki három évvel korábban toppant az életébe: ahogy Loïc mondja: „visszatalált a gyökereihez”, főz, mos, vasal, és boldogan engedi át magát Pablo dédelgetéseinek. Annie időközben férjhez ment egy idős milliomoshoz, aki tényleg önmagáért szerette őt, de sajnos hamar meghalt, rengeteg pénzt hagyva Annie-ra, aki bolondosabb (de tisztánlátóbb), mint valaha, és az egyik furcsa holmit vásárolja a másik után. Guillaume (Ozsgyáni Mihály) és Loïc (Héricz Patrik) a felső szinten turbékolnak, az álomlakásukat építgetik, tökéletes  boldogságukat nem zavarja meg semmi. Egyedül Micky tűnt el, vajon miért kerüli őket?

Az előadásról a Martine-t alakító Náray Erika egy interjúban elmondta, hogy azért nevezzük vígjátéknak, mert arányaiban valóban több benne a vígjátéki helyzet. De nem egy bohózat, nem akarjuk, hogy a nézők minden percben vastagon hahotázzanak.” A színdarab modern nők modern problémáit mutatja be, és legalább annyi dráma pillanat van benne, mint humor.

Az előadásról bővebben itt olvashattok, jegyet pedig itt válthattok rá.

 

H. Nagy Ilka


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Visszatérnek az Amazonok – Bemutató a Rózsavölgyi Szalonban.