Magyar siker Tel-Avivban

Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rövidfilmje nyerte meg a rangos diákfilmfesztivált, amelyen huszonnyolc ország negyvenhét alkotása versenyzett. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjának, Szentpéteri Áronnak rendezése a cannes-i filmfesztiválon debütált a vizsgafilmek között, s egy találkozás története, amely az emberi kapcsolatok bizonytalan és láthatatlan határairól szól.

A Láthatatlanul című film előzetese.


A magyar filmszakma izraeli elismertségét jelzi, hogy a fesztivál díszvendége volt Mundruczó Kornél, akinek három filmjét is levetítették, és két mesterkurzust is tartott, egyiket a Fehér Isten című film társforgatókönyv-írójával és szintén díszvendégével, Wéber Katával közösen.
A diákok nemzetközi versenyében két magyar alkotás indult, a győztes film mellett komoly elismerést aratott Freund Ádám Földiek című műve is.

 

Freund Ádám Földiek című filmjének előzetese.


A két ország közti kulturális transzfer még hangsúlyosabb lehet a jövőben, ugyanis a tel-avivi magyar nagykövetség a magyar filmnapok felélesztését tervezi, amely a kortárs hazai alkotások izraeli bemutatásának újabb fóruma lehet.

 

mindennapkonyv.hu / MTI

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Magyar rövidfilm nyerte Tel-Avivban a diákfilmfesztivált.