London és Moszkva legjobb előadásai az Urániában

Sebestyén Márta 60. születésnapját ünnepelte. Karthago és Másik János koncert lesz a Várkert Bazárban, Kodály, Tolcsvay és Orbán György művei Csíkszeredán hangzanak el, az Uránia Mozi vásznán pedig londoni és moszkvai színházi előadásokat láthatunk. Zenei és színházi híreinket olvashatjátok.

Jude Law, Daniel Radcliffe és Andrew Garfield a pesti nézőknek játszik
Számos nagy visszhangot kiváltó londoni színielőadást, továbbá Moszkvából három Csehov-interpretációt láthat felvételről az Uránia filmszínház közönsége a 2017/18-as társművészeti évadában. A vetítéssorozaton az érdeklődők többek közt Peter Shaffer Amadeus, Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott és Henrik Ibsen Hedda Gabler című londoni előadásait és három moszkvai Csehov (A sirály, Ványa bácsi, Cseresznyéskert) előadást tekinthetnek meg, olyan színészek közreműködésével, mint Jude Law, Daniel Radcliffe és Andrew Garfield.


Számára az éneklés olyan magától értetődő, mint az énekesmadaraknak
Sebestyén Márta augusztus 19-én ünnepelte 60. születésnapját. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekest a nagyközönség 1983-ban, az István, a királyban ismerhette meg. Igaz, csak a hangját, mert a darabban és az abból készült filmben Koltay Gábor rendező döntésének értelmében Rékát Kovács Ottília alakította. 1995-ben a Deep Forest francia együttes világzenei kategóriában Grammy-díjas lemezén szerepelt az általa énekelt Istenem, Istenem kezdetű csíki népdal (Marta's Song). A Szerelem, szerelem című dal pedig 1997-ben Az angol beteg című, kilenc (köztük zenei) Oscar-díjjal jutalmazott filmben hangzott fel.

Bogyó és Babóca a Kolibri Színházban
Nyolc bemutatóval várja a közönséget az új évadban a 25 éves Kolibri Színház. A legfiatalabb korosztálynak a nagyszínház előcsarnokában Török Ágnes és Szívós Károly alkotását, a Hengergőt mutatják be 2018 tavaszán. Andrusko Marcella pedig a Kolibri Fészekben Bartos Erika Bogyó és Babóca című népszerű történetéből készült mesejátékot viszi színre.

 

260 énekes alkotta egyesített kar és 70 tagú zenekar lép fel Csíkszeredán
Magyarországi és erdélyi énekesekből álló egyesített kórus, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar részvételével nagyszabású szabadtéri koncertet tartanak szombaton Csíkszereda főterén, a Kodály-év keretében. A koncerten 260 énekes alkotta egyesített kar és 70 tagú zenekar lép fel. A szombat esti produkción a budapesti énekesek mellett marosvásárhelyi, bukaresti, brassói, szovátai, kolozsvári, székelyudvarhelyi és szászcsávási kórustagok lépnek fel.

A koncerten Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét, Tolcsvay László zenéjére és Tolcsvay Béla szövegkönyvére készült Magyar mise című zenés rockoratóriumát, valamint az Erdélyben született és az idén 70. évét betöltött Orbán György egyik hangszeres zenekari művét adják elő.


Másik János estje, a Skorpió és a Karthago koncertje Várkert Bazárban

A Skorpió augusztus 25-i és a Karthago augusztus 26-i koncertjével zárul a Volt egyszer egy Ifipark-sorozat a Várkert Bazárban. Majd művészbarátaival közösen tart estet Másik János szeptember 2-án, szombaton a Várkert Bazár Öntőház udvarában, a Várkert Irodalom sorozat keretében. Vendégként fellép Jónás Vera, Nagy Zsuzsanna, Vörös Eszter és Kamarás Iván.


FORRÁS: mti / origo.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632936765
Megjelenés: 2017-06-06
méret: 183 mm x 124 mm
tovább ►
ISBN: 9789639727625
Megjelenés: 2009-12-31

Anton Pavlovics Csehov

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Bogyó és Babóca a Kolibri Színházban – Színházi és zenei hírek itthonról és a nagyvilágból