Krisztus ágyékkötőjét illetlennek találta a Facebook

Egyenesen Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának címezte nyílt levelét a flandriai múzeumok és a régió idegenforgalmi hivatala, mert a Facebook egyszerűen eltávolította azokat a hirdetéseket is, amiket Peter Paul Rubens dús idomú aktjaival illusztráltak.

A Facebook ugyanis nem engedi megjelenni oldalán az olyan hirdetéseket, amelyek szexuális tartalmúak, még akkor sem, ha művészeti alkotásokról vagy oktatási anyagokról van szó. Rubens festményeit a világ legjelentősebb galériáiban és múzeumaiban tekintheti meg a közönség. A flamand barokk mester művei olyan kortársakra voltak hatással, mint Van Dyck vagy Rembrandt.

 

A flamand idegenforgalmi hivatal egy rövid vírusvideója.

 

Az eltávolított posztok között szerepelt egy olyan hirdetés is, amely Rubens The Descent from the Cross (Krisztus levétele a keresztről) című képét ábrázolja, mert Jézus meztelen testét csupán ágyékkötő takarja.
A Facebook közölte, hogy hajlandó megbeszélni a vitás kérdéseket az idegenforgalmi hivatallal, de továbbra is arra hivatkozott, hogy a meztelenséget ábrázoló festményeket csak a hirdetésekben tiltják, a normális posztokban nem. A német kormány a közelmúltban bírálta a Facebookot, amikor Zuckerberg bejelentette, hogy a portálról nem távolítják el a holokauszttagadó posztokat, mivel nézetük szerint a felhasználóknak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz.

 

Forrás: MTI


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

A cenzúra posztmodern alakzatai – A Facebook letiltotta Rubenst képeit.