Kosztümös sorozat készült a klasszikusból

Újra képernyőre adaptálták Thackeray klasszikusát, a Hiúság vásárát. A nyolcrészes minisorozatot szeptembertől követhetitek a HBO-n.

A sorozat teasere.

 

A regény középpontjában két egykori iskolatárs, két fiatal lány áll: Amelia Sedley, egy gazdag bankár angyali jóságú gyermeke és Rebecca Sharp, egy korán árvaságra jutott, vagyontalan leány. Amelia meghívására Rebecca néhány hetet a Sedley családnál tölt.
A számító Rebecca hamar meg tudja kedveltetni magát környezetével, és szeretné, ha Joseph, Amelia bátyja feleségül venné, de nem jár sikerrel. Így került Crawley Pitt báró családjához, ahol rövid idő alatt nélkülözhetetlenné válik. A báró ifjabb fia, Rawdon – gyönge akaratú, de jólelkű dragonyoskapitány – el is veszi feleségül.

Eközben Amelia apja tönkremegy, férje a Waterloonál elesik és a boldogtalan lány ettől kezdve csak gyermekének él. Később sorsa jobbra fordul, újra megkérik a kezét, míg Rebecca – miután férje elhagyja – továbbra is kalandoréletet folytat.

Az 1848-ban megjelent regény – melyet ingyenes itt olvashattok el – új adaptációjának főszerepét, Rebecca Sharp a Ready Player One-ból is ismert Olivia Cooke, míg az angyali Ameliát Claudia Jesse alakítja.

 

Forrás: puliwood.hu


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-29 11:10:22

Babits Mihály életművéről konferencia december elején a PIM-ben

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

A Hiúság vására újra a képernyőre kerül.