Ha sohasem adsz, magadra maradsz – egy fantasztikus rövidfilm

A nagyjátékfilmek sikerei mellett elsikkadnak a rövidfilmjeink, pedig hihetetlen fantasztikus munkák készülnek hazánkban. Ilyen Pataki Szilvia Wireless című filmje is. Az alkotást 2016-ban készítette. Több, mint 20 különböző fesztivál programjába válogatták be, közben több díjat is kapott, például megnyerte a Magyar Filmdíjat animációs kategóriában.

 

A rövidfilm a vimeon.

 
A Wireless egy bábanimációs film, ami stop motion technikával készült. Egy olyan világban játszódik, ahol minden ugyanabból az egy, végtelen hosszú drótszálból jött létre. A történet főhőse egy kapzsi alak, aki először csak az előtte lévő drótot próbálja saját magának megszerezni, közben fogalma sincs, hogy mi ellen küzd. De miután megszerezte, még erősebb lesz, így még több drótot tud bekebelezni.

A rendező Pataki Szandra szerint arról is szól, hogy közvetlen vagy közvetett módon, de egymásból táplálkozunk értelmileg, érzelmileg, fizikailag, pénzügyileg és ezt szerette volna bemutatni filmjében. A szabadon értelmezhetőség is fontos volt a számára, ezért nincsen senkinek arca a Wirelessben.

Forrás: index.hu

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Egymásból táplálkozunk értelmileg, érzelmileg, fizikailag, pénzügyileg.