December 20-án mutatják be Pálfi György új filmjét

Pálfi György Stanislaw Lem Az Úr hangja című regényéből forgatott filmjét decemberben mutatják be a magyar mozik! A Hukkle és a Taxidermia rendezője azért ezt a regényét választotta a lengyel sci-fi írónak, mert „mindenki azt mondta, hogy megfilmesíthetetlen”. Mutatjuk a teasert!


Az Úr hangja című film előzetese.

 

A magyar-kanadai koprodukcióban készülő alkotás története arra keresi a választ, hogy kialakulhat-e kommunikáció és megértés a soha nem látott apa és fia, valamint az emberiség és egy idegen civilizáció között. A Stanislaw Lem azonos című regénye által ihletett forgatókönyv az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó családi krimi keretei közé. A harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára, akiről kiderül, hogy egy titkos katonai kutatáson dolgozott, ahol a világűrből érkező rejtélyes hangokat vizsgáltak.

 

Az RTL Klub riportja az utolsó forgatási napról.

 

Pálfi György filmjének forgatása az Egyesült Államokban, Kanadában és Magyarországon zajlott. A film főszerepét Polgár Csaba és Eric Peterson alakítja. A magyar színésznek ez az első filmes szerepe, míg a kanadai színészt – több más szereplővel együtt – nemzetközi castingon választottak ki. Petersont főleg televíziós sorozatokból ismerheti a magyar közönség. A forgatókönyvet Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely volt. Az alkotók pedig egy milliárd forintos költségvetésből dolgozhattak.

Stanslaw Lem könyvét a Libri Kiadó még november elején újra megjelenteti, így a bemutató előtt a nézőknek még lesz másfél hónapja arra, hogy elolvassa a könyvet.

 

mindennapkonyv.hu / index.hu / mandiner.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634790853
Megjelenés: 2018-11-07

Stanislaw Lem

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Pálfi György Stanislaw Lem regényéből forgatott filmjét decemberben mutatják be a magyar mozik!