Családi szálak – Könyvek, amelyeket hamarosan nézhetünk 2.

Ezúttal olyan, hamarosan mozikba kerülő könyvadaptációkat válogattunk, melyekben a családnak, a rokonoknak fontos szerepe van.

Az Eltörölt fiú előzetese.

 

Garrard Conley memoárja alapján készült az Eltörölt fiú, mely egy babtista lelkész fiáról szól, aki bevallja szüleinek, hogy a férfiakhoz vonzódik. A család arra kényszeríti, hogy menjen el egy vallásos mázzal leöntött átnevelőtáborba. Ám ott nem szabadul meg sokáig elnyomott identitásától, ami az egyház szemében a pedofilokhoz és a gyilkosokhoz tette hasonlóvá, de elvesztette a kapcsolatát Istennel. A könyv magyarul még nem jelent meg, a film jövő január végén kerül a hazai mozikba.

 

A Nyughatatlan özvegyekben olyan sztárok szerepelnek, mint Viola Davis, Michelle Rodriguez, Liam Neeson, Colin Farrell vagy Robert Duval.

 

A Nyughatatlan özvegyek bár nem könyv alapján készül, mégis több szállal kapcsolódik a könyvek világához. Az egyik, hogy a film alapjául szolgáló sorozat, az Özvegyek akcióban alkotója Lynda La Plante írónő és forgatókönyvíró, akinek könyvei nagy népszerűségnek örvendenek a brit olvasók körében. Magyarul csak egy könyve jelent meg, Elszakítva – Mengele gyermekei címen a Novella Kiadó gondozásában. A másik, hogy film forgatókönyvét Gillian Flynn írta a rendező Steve McQueennel (12 év rabszolgaság).
A film egy csapatnyi asszonyról szól, akiknek férjeik életüket vesztik egy rablás során. A férfiak hagyatékában rábukkannak a következő rablás pontos tervére. A nők átveszik a munkát, hogy a férjeik után maradt adósságból ki tudjanak mászni.

 

A Két királynő című film előzetese.


Erzsébet királyné, a szűz királynő történetét számtalanszor feldolgozták mind az irodalmi művekben, mint a filmvásznon, azonban unokatestvére és legfőbb politikai ellenfele, Stuart Mária szemszögéből kevesen ismerik az eseményeket. A Két királynő ezt a hiányt hivatott betölteni. A film forgatókönyve John Guy ismeretterjesztő munkája a My Heart Is My Own – The Life of Mary Queen of Scots című munka alapján készült.
A kosztümös történelmi dráma Stuart Mária viharos életének krónikája, aki 16 évesen lett francia királyné, majd 18 évesen megözvegyült, és hiába próbálták rákényszeríteni, nem ment újra férjhez, hanem visszatért szülőföldjére, Skóciába, ekkor kerül szembe I. Erzsébettel.

A film nálunk január végén kerül a mozikban.

 

Az Egy kis szívesség előzetese.

 

A Darcey Bell Egy kis szívesség című könyvéből készült filmet már szeptember közepe óta játsszák a magyar mozik. A történet két női főhőse egymás ellentétei. Emily tökéletes anya, egy híres manhattani divatcég munkatársa, míg Stephanie özvegyasszony, aki magányosan él iskola-előkészítőbe járó fiával. Azt hiszi, Emily lesz az új bizalmas barátnője, és megdöbben, amikor Emily váratlanul és nyomtalanul eltűnik, és figyelmeztetés nélkül magára hagyja fiát és férjét. Stephanie tudja, hogy valami szörnyűség történt. Képtelen távol tartani magát a gyászoló családtól és hamarosan viszonyba keveredik Seannal, Emily jóképű, tartózkodó, brit férjével.

A regény a Holtodiglanhoz és a Lány a vonatonhoz hasonló, feszes thriller.

 

Borítókép: pxhere.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634064671
Megjelenés: 2018-09-05
tovább ►
ISBN: 9789633579336
Megjelenés: 2016-09-28
tovább ►
ISBN: 9786155638381
Megjelenés: 2016-09-16
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Problémás rokonok – Filmadaptációk az év végére.