Angyalok, istenek és mozgó városok – Könyvek, amelyeket hamarosan nézhetünk 1.

Közeleg a karácsonyi filmdömping, és természetesen érkeznek a jövőre debütáló sorozatok előzetesei is. Ezek közül szemezgettünk nektek, méghozzá olyan alkotásokat, melyek tele vannak varázslattal és kalanddal, ráadásul egy-egy zseniális író víziója szolgált a film alapjául.

Neil Gaiman és Terry Pratchett közös regényéből az Amazonra készülő Elveszett próféciák-sorozat első előzetese.

 

A hat epizódból álló minisorozat alapjául szolgáló regény, az Elveszett próféciák 1990-ben jelent meg Neil Gaiman és Terry Pratchett közös könyveként. A története pedig arról szól, hogy egy angyal és egy démon megpróbálja megakadályozni az apokalipszist. Az előbbit Michael Sheen, az utóbbit David Tennant alakítja majd.

Az előzetes alapján elég őrült és vicces alkotásra számíthatunk. Arról, hogy mikor kerül adásba, még nem szólnak a hírek, egyelőre csak annyit tudni, hogy 2019-ben.

 

A Ragadozó városok előzetese.

 

A regényadaptációban járatos Peter Jackson (A hobbit, A Gyűrűk ura) és csapata álmodta a filmvászonra Philip Reeve disztópikus regényét, melyben a városok nem földrajzi fogalmak, helyek többé, hanem életveszélyes, gigantikus gépek, melyek mozognak, sőt harcolnak is! A Ragadozó városok egyszerre operál a fantasy, young adult, kalandfilm valamint a családi dráma elemeivel is. A filmet itthon december 27-én kezdik el vetíteni.
A film alapjául szolgáló könyv szerzője, Philip Reeve 2017. július 19-én egy elragadtatott blogbejegyzésben írt a forgatás végéről. „Szinte minden úgy nézett ki, ahogy azt elképzeltem, kivéve azokat a részeket, melyek még jobban” – írta.

 


Sokan Harry Potter-klónnak hiszik majd, pedig a történet alapjául szolgáló regényt a hetvenes években írták.

 

A végzet órája egy amerikai fantasy író, a tengerentúl igen népszerű John Bellaris azonos című regényének az adaptációja. Főhőse egy tízéves kisfiú, Lewis Barnavelt, aki nagybátyjához, Jonathanhez költözik, ahol mágiával, varázslókkal, boszorkányokkal teli izgalmas világba csöppen. A könyvből már a hetvenes években, majd később a kilencvenes években is készült tévéfilm. A mozit a horrorfilmjeiről ismert Eli Roth rendezte. A filmet november elsejétől nézhetjük meg a mozikban.

 

Az első előzetes az Amerikai istenek második évadához.

 

Neil Gaiman Amerikai istenek című regényének univerzumát és történetét alapjául vevő sorozat második évadának előzetese is befutott. 2019-ben így folytatódhat utazásunk Szerda úrral, Árnyékkal és a többiekkel. A hírek szerint a régi istenek mellett mellett az új istenek is nagyobb szerephez jutnak, valamint mélyebb karakterábrázolásra is számíthatunk.

 

Borítókép: bbc.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634193142
Megjelenés: 2017-04-11
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
tovább ►
ISBN: 9789639868939
Megjelenés: 2010-11-10
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Neil Gaiman

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Varázslat a képernyőn – Előzetesek könyvadaptációkhoz.