A taxisofőr rendezője készítheti az első Joker-filmet

Magyar filmek A-kategóriás fesztiválokon szerepelnek és nemzetközi díjakra esélyesek. Továbbgondolták Ridley Scott klasszikusát, jön a Szárnyas fejvadász folytatása. Egy orosz rendezőt a forgatásról vittek el Oroszországban. Heti filmes hírösszefoglalónkat olvashatjátok.

Scorsese lehet az első Joker-film producere
A Warner és a DC tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Batman-filmekből megismert Joker kapjon egy előzménytörténetet. A film producere a tervek szerint Martin Scorsese lenne.

A DC/Warner tervei szerint a Joker-film egy olyan új vonalat indítana el, aminek részeként több szólófilmes spinoff készülne a szuperhősös univerzum ismert karaktereivel. Ebbe tökéletesen illeszkedik Joker, aki általában minden Batman-film egyik legerősebb figurája.

 


Enyedi Ildikó és Mundruczó Kornél filmje az Európai Filmdíjak válogatáslistáján
Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, valamint a Jupiter holdja is szerepel az Európai Filmdíjak válogatáslistáján, melyen 51 olyan játékfilm szerepel 31 európai országból, amelyet az EFA jelölésre javasol az elismerésekre. A jelöltekről az elkövetkező hetekben az akadémia háromezer főt meghaladó tagsága szavaz a legjobb európai film, rendező, színész, színésznő és forgatókönyvíró kategóriákban. A jelöltek kilétére november 4-én derül fény a spanyolországi Sevillában megrendezett Európai Filmfesztiválon.


Mozgalmas előzetes az új Szárnyas fejvadászhoz
Egy hónap múlva érkezik meg a mozikba Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal című elbeszélése nyomán forgatott 1982-es Szárnyas fejvadász második része, az akkor címszerepet játszó Harrison Forddal, illetve az újonc Ryan Goslinggal a főszerepben. A héten kijött a legújabb előzetes. Mutatjuk.

 


Forgatásról vitték el a Kreml-kritikus orosz rendezőt
68 millió rubeles sikkasztás vádjával őrizetbe vették és Moszkvába szállították Kirill Szerebrennyikovot Szentpétervárról, ahol a rendező épp készülő filmjét forgatta. Többek szerint nem véletlen a vádemelés, többször részt vett az alkotmány 31. paragrafusáról Stratégia 31-nek nevezett, a gyülekezési szabadság biztosításáért zajló tüntetéseken, felszólalt a tiszta választásokért, kiállt 2008 után a Grúzia elleni orosz politika ellen, tiltakozott az orosz törvény ellen, amely megtiltotta, hogy árva gyerekeket amerikaiak fogadhassanak örökbe.

14 évet vártunk rá. Megérte?
Ambrus Attila, A Viszkis Rabló életét bemutató alkotásra majdnem másfél évtizede várunk, hisz már 2003-ban arról beszéltek, hogy hamarosan elkezdődik az életrajzi film forgatása, akkor még teljesen másik stábbal. Végül Antal Nimród 2016 nyarán el is kezdte forgatni a filmet, most pedig itt az első előzetes. A film november 23-ától lesz látható a mozikban.




700 millió forintból készült új magyar családi rajzfilm, a Salamon király kalandjai
A filmet szeptember 28-ától vetítik a magyar mozikba, amely a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró, valamint a több népszerű animációs filmet is jegyző Albert Hanan Kaminski belga rendező közreműködésével készült.

A belga rendező nevéhez olyan népszerű alkotások fűződnek, mint Babar: Az elefántok királya, a Pettson és Findusz, de 11 évig dolgozott a Szezám utca-sorozaton is. A film Temple Réka producer vezetésével a Lengemeséket gyártó Cinemon Stúdió részvételével készült el.

 

 


FORRÁS: MTI / Index.hu


Kiemelt kapcsolat:
1. https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/almodnak-e-az-androidok-elektronikus-baranyokkal-2
Kapcsolódó könyvek:
1. https://www.lira.hu/hu/antikvar/irodalom/szepirodalom/novella-elbeszeles/a-viszkis-rablo-balladaja-antikvar-5
2. https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/mindorokke-varni
3. https://www.lira.hu/hu/szerzo/boszormenyi-gyula


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789633999752
Megjelenés: 2017-06-09
méret: 136 mm x 204 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634190356
Megjelenés: 2015-11-19
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

BÖSZÖRMÉNYI GYULA

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Hazai és külföldi filmes érdekességek