Világrekordot döntött a magyar előadóművész

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke 24 órán keresztül magyar szerzők szépirodalmi műveit adta elő a budapesti Fészek Művészklubban a Költészet Napján, teljesítményével világrekordot állított fel.

A rekordkísérlet április 11-én 10 órakor kezdte és április 12-én 10 óra után zárta. A rendezvényen közreműködött Molnár Ferenc Caramel, Nagy-Kálózy Eszter, Bagi Iván, Katus Attila, Huzella Péter, Szentgyörgyi Rómeó, Jávori Ferenc Fegya, Müller Péter Sziámi, Gerendás Péter, Dolmány Attila, Patai Anna, Benedekffy Katalin, R. Kárpáti Péter, Takács Bence, a Kávészünet zenekar, Molnár György, Kiss Kata, Borbély Sándor, Vízy András és Wiegmann Alfréd, Hajdu Tibor, Kató Hajnalka, Pál Péter, Füleki Panka és a Pécsi Pódium szavalókórusa is.
Lutter Imre tematikus blokkokba gyűjtötte össze az előadott verseket, mindegyikük az emberi életre reflektált: születésről, gyermekkorról, játékról, szerelemről, barátságról, házasságról, családi körről, forradalomról, természetről, munkáról, társadalomról és a közéletről, borról és mámorról, a háború és a békéről, a vészkorszakról, empátiáról és a halálról szóltak. A Fészek Művészklubban a közönség folyamatosan változott, több százan hallgatták az előadást.
Az Ugorj be egy versre! 24 órája alatt több mint 650 vers hangzott el, az előadás József Attila-művel kezdődött és Adyéval zárult.

 

mindennapkonyv.hu / MTI

 

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

24 órás versmondás – Világrekord született.