Hogy írna ma Radnóti verset? – Versplakátok a fővárosban

Weöres Sándor, Kosztolányi Desző, Petőfi Sándor és Radnóti Miklós egy-egy verse elevenedik meg Budapest 30 különböző pontján, ugyanis a MyAd Marketing csapata mai köntösbe öltöztették, citylight plakátokon egy messenger chatablakban párbeszédes formában, hangulatjelekkel megfűszerezve jelenítették meg a fenti szerzők egy művét vagy annak egy részletét. A négy plakátból kettőhöz videó is készült.

Radnóti Miklós Bájolója a MyAd Marketing videóján.

 

Mindennapjaink szerves részévé vált az online kommunikáció, ez adta a kampány alapötletét is: milyen lenne, ha irodalmi nagyjaink a mai korban élnének? Ha a verseket nem papírra vetették volna, hanem az online térben osztották volna meg őket egymással? A versek mai köntösbe öltöztetett megjelenítése mit sem változtat azok értékén, mégis izgalmas, egyedi nézőpontból közelíti meg a verseket. Céljuk, hogy a költészet valóban maradandó legyen minden generáció számára, és az iskolások is értékként tekintsenek irodalmunkra, szívesen olvassanak verseket, élményként éljék meg a kötelező irodalmak olvasását is. A MyAd csapata ebben a hónapban nem csak a várost, de a közösségi felületeket is elárasztják verses tartalmakkal.

 

Petőfi Sándor A bánat? Egy nagy óceán című verse a MyAd Marketing videóján.

 

A plakátok lelőhelyét is egy-egy kép segítségével kommunikálja a csapat a Facebook oldalán. Weöres Sándor Tíz lépcső című versét tehát itt, Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című művét itt, Petőfi alkotását itt, Radnótiét pedig itt.

 

mindennapkonyv.hu /szinhaz.org
Borítókép: MyAd Facebook oldal

 

 


PETőFI SÁNDOR

Tovább

WEÖRES SÁNDOR

Tovább

Radnóti Miklós

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Holt költők a Messengeren.