Veronica Roth sci-fit és fantasy-t ír – Ezúttal felnőtteknek

A Beavatott című young adult könyvsorozattal világhírt szerző Veronica Roth felnőtteknek szóló történetek írásába fogott. A The End and Other Beginnings című novellagyűjtemény már idén októberben megjelenik, és az információs társadalom és a technológiai fejlődés veszélyeiről fog szólni. Emellett dolgozik egy fantasy regénysorozat első kötetén is, mely 2020 tavaszára várható.

A The End and Other Beginningsben hat sci-fi novellát olvashatunk majd, melyek leginkább a Black Mirror című tévésorozat epizódjaihoz hasonlíthatók – olvasható a Entertaintment Weekly cikkében. Ezek közül négy történet teljesen új világokban, kettő pedig az Árnyak és jelek duológia világában fog játszódni. A könyv egyedi dizájnnal kerül a könyvesboltokba, ugyanis izgalmas fekete-fehér illusztrációk teszik majd teljessé a fordulatos történeket. Az online magazin hasábjain a kötet egyik novelláját, a The Spinners című írást el is olvashatjátok.
 
 
Így fog kinézni az októberben megjelenő kötet borítója.
 
 
A The Chosen One egy kétrészes regénysorozat első kötete lesz. Kiadója, John Joseph Adams, úgy véli, hogy Roth ezzel a művével  „létrehozott egy olyan világot, amely áthidalja a YA és a felnőtteknek szóló irodalom közti szakadékot, oly módon, hogy mind a jelenlegi rajongói, mind sok új olvasó számára is vonzó legyen.”
Az írónő a könyv bejelentése kapcsán elmondta, hogy szeretne még fiataloknak írni, ám most más, a felnőtt élet kérdései foglalkoztatják. A fantasy regény olyan hősökről fog szólni, akiknek már beteljesítették küldetésüket: megmentettek egy a miénkkel párhuzamosan létzező, másik világot. A történet ebben az időpillanatban fog kezdődni, épp akkor, amikor más regények véget érnek. Roth új művében arra keresi a választ, hogy mi történik velünk azután, hogy valamit sikerre vittünk.
Magyarul mindkét könyv a GABO Kiadó SFF sorozatában fog megjelenni várhatóan az amerikai megjelenéssel egy időben, vagy azt követően hamarosan.
 
 mindennapkonyv.hu / ew.com / hypable.com

vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634320906
Megjelenés: 2018-09-18
méret: 200 mm x 130 mm x 30 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634320241
Megjelenés: 2017-01-17
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

Veronica Roth

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
INTERJÚ
2017-11-21 15:04:44

Önismeret minden napra, avagy határidőnapló másképp

Tovább
MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább

Felnőtteknek szóló történetekkel jelentkezik a világhírű young adult szerző.