Van olyan, amikor Halász Judit és Koncz Zsuzsa együtt sem elég?

Nevetéstől volt hangos a Szabó Magda terem a Manó Könyvek Szeretlek, anya! című kiadványának a bemutatóján.

Az egybegyűlteket a kiadó szerkesztője, a moderátori feladatokat ellátó Edinger Katalin köszöntötte. Kiemelte, hogy mekkora örömmel készítették el a könyvet, melynek alapjául egy belga grafikusművész Quentin Gréban kiadványa szolgált, ám úgy döntöttek, hogy a magyar kiadáshoz az erdeti szövegek helyett 31 magyar alkotót kérnek fel. A szerzők nem választhattak az egyébként szemgyönyörködtető képek közül, hanem a szerkesztők minden szerzőnek küldtek egy képet, és kérték, hogy írjon hozzá szöveget. Csak a saját képüket ismerték, és maguk dönthettek, mennyire lesz személyes a szöveg, amit írnak.


Edinger Katalin és lánya, Skaliczki Alíz



A bevezető szavakat Edinger Katalin lánya, Skaliczki Alíz felolvasása követte, aki a kötetben szereplő egyetlen férfi, apa, nagyapa, Lackfi János szövegét olvasta föl. Ezután játékra hívta a kötet szerzőit, elkezdett egy-egy mondatot, és kérte a vendégeket, hogy fejezzék be. A moderátor többek közt arra volt kíváncsi, hogy a részvevők mitől féltek, hogy mit fogadtak meg, mikor megtudták, hogy szülők lesznek, illetve mit akartak megtanítani nekik és mi volt a legszebb anyák napi élményük.

A vendégek eleinte visszafogottan válaszoltak, többnyire közhelyek hangzottak el, majd egyre felszabadultabb és őszintébb válaszok érkeztek. Nevetéstől, kacagástól és röhögéstől rázkódtak a terem falai. Megtudhattuk, hogy Hadas Krisztina édesanyjának barátnője volt Halász Judit és Koncz Zsuzsa is, és egy házibuli alkalmával ketten próbálták elaltatni Krisztina izgatott lányát, ezért elénekelték neki közösen a Micimackót, és mikor befejezték a dalt, a kislány megszólalt: „Mást nem tudtok?”

 

Péterfy-Novák Éva és Tamás Zsuzsa

 

Halász Judit a bemutató közepén futott be, mert épp aznap is koncertet adott. Érkezése kapcsán elmondta a kötet másik szerkesztője, Csapody Kinga, hogy milyen nagy öröm volt számukra, hogy kérésükre a színésznő a legnagyobb természtességgel rögvest igent mondott.

 

Halász Judit és Csapody Kinga

 

A kötet szerzői felajánlották honoráriumukat az Oltalom Karitatív Egyesületnek, melyet egy jelképes oklevéllel együtt a bemutató végén adott át Edinger Katalin Iványi Évának, aki elmondta, hogy az Egyesület már 1989 óta működik és hátrányos helyzetű gyermekeket, hajléktalanokat, katasztrófa által sújtottakat, szegényeket, betegeket és magányos embereket támogatnak.

Az esemény dedikálással zárult.

 

Edinger Katalin és Iványi Éva


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634035022
Megjelenés: 2023-04-12
méret: 330 mm x 240 mm x 12 mm

LACKFI JÁNOS

Tovább

Csapody Kinga

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Anyának, anyáról, anyáktól – Bemutatták a Manó Könyvek Szeretlek, anya! című kiadványát a Könyvfesztiválon.