Újabb regényadaptáció a mozikban

Martin Amuis 1989-es regényéből, a London Fieldsből már évekkel ezelőtt, 2015-ben készült adaptáció, de a filmet nem mutatták be, ugyanis az alkotók perben álltak egymással. A film rendezője a producerekkel, a producerek a főszerepet játszó Amber Hearddel, a színésznő pedig velük állt perben. A producerek a művésznővel kapcsolatban azt kifogásolták, hogy nem volt elég együttműködő, míg ő azért perelte be őket, mert egy testdublőrt használtak fel annak érdekében, hogy több meztelen jelenete kerüljön bele a filmbe, amiből az előzetest látva, amúgy sem lett volna hiány.

A London Fields előzetese

 

A London Fields egyébként műfaját tekintve neonoir, sztorija szerint pedig 1999-ben, egy, a világ pusztulásával fenyegető természeti katasztrófa árnyékában játszódik. Főhőse, Nicola Six egy gyönyörű nő, aki látja a jövőt, így tudja halála pontos időpontját, sőt, saját gyilkosát is ismeri. Ennek ellenére nem fél egyszerre több férfival is közeli kapcsolatba kerülni, akik közül az egyik biztosan a gyilkosa lesz.

A férfiak közt akad alkotói válságban szenvedő író (Billy Bob Thornton), szélhámos (Jim Sturgess) és egy hiszékeny, naiv fiú, (Theo James) is. De mellettük más ismert színészek is szerepelnek a London Fieldsben. Többek közt Cara Delevingne és Johnny Depp is, aki Amber Heard kedvéért vállalt benne egy cameót. Mivel a felek azóta meglehetősen botrányos körülmények között elváltak, biztosra vehetjük, hogy ez volt az utolsó közös filmjük.


Forrás: port.hu és 24.hu


tovább ►
ISBN: 9789630786027
Megjelenés: 2008-09-12

Martin AMIS

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Martin Amis London Fields című könyvének filmadaptációját nézhetjük meg idén nyáron a mozikban.