Új regénnyel jelentkezik a horror mestere

Február elsején írói oldalán jelentette be Stephen King, hogy idén új regénnyel örvendezteti meg olvasóit. A különleges képességgel bíró fiatalokról szóló The Institute megjelenése szeptemberre várható.

A szeptemberben megjelenő könyv borítója.

 

A regény fülszövegét alább olvashatjátok, valamint egy rövid részletet találhattok belőle a Entertaintment Weekly-n is. A könyv 20  dollár 99 centért itt már előjegyezhető.

 

„Az éjszaka közepén, Minneapolis külvárosában, egy csendes utcában behatolók megölik Luke Ellis szüleit, a fiút pedig egy fekete luxus terepjáróba lökik. Az egész művelet nem tart tovább két percnél. Luke az Intézetben ébred, egy olyan szobában, amely pont úgy néz ki, mint a sajátja, kivéve, hogy nincs rajta ablak. Az ajtón túl újabb ajtók nyílnak, amelyek mögött más, különleges képeségekkel – telekinezis és telepátia – bíró gyerekek ülnek, akik ugyanúgy jutottak el erre a helyre, mint ő. Kalisha, Nick, George, Iris, és a tízéves Avery Dixon az Első Részen tanulnak, míg akik végeznek, azok a Hátsó Részbe kerülnek. „Olyan mint egy csapda, beleléphetsz, de nem szabadulhatsz.” – mondja Kalisha.

A nem sok jót ígérő intézményben a személyzet Mrs. Sigby vezetésével mindent megtesz, hogy kivonja a gyerekből természetfeletti képességeiket. És nincsenek aggályaik. Ha együttműködsz, akkor zsetonokat kapsz, melyekkel az automatákból vásárolhatsz, ha viszont ellenszegülsz, kegyetlenül meg leszel büntetve.

Ahogy egyre többen tűnnek el közülük a Hátsó Részen, úgy válik egyre reménytelenebbé annak az esélye, hogy Luke valaha kijut és segítséget kap. Mert az Intézetből még soha senki nem szökött meg.

Stephen King legújabb regénye egy gyomorszorító történet a jó és a gonosz harcáról, és arról, hogy a jó fiúk bizony nem mindig győznek.”

 

Forrás: Entertaintment Weekly


KING, STEPHEN

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Nem Stephen King Intézete lesz az új Roxfort.