Folytatódik Az éhezők viadala!

2010-ben jelent meg Az éhezők viadala trilógia utolsó kötete, A kiválasztott. Tíz év után Suzanne Collins tegnap jelentette be, hogy 2020-ban új regénnyel jelentkezik, melyből megtudhatjuk, mi történt Katniss története előtt.

Collins az emberi természet nyomában
Az előzménykönyvben Suzanne Collins az eredeti trilógia időpontjától számítva 64 évet utazik vissza. A szerző az emberiség természetes állapotát, azaz a túlélésért folytatott küzdelmét szeretné feltérképezni az új kötetben. A sorozat folytatása a korábbi részekből „Sötét napokként” megismert, a panemi polgárháborút követő tízéves időszakban fog játszódni. Collins szerint itt tud a legjobban kirajzolódni az emberi természet.

 

Főszerepben Mags?
Természetesen a bejelentés nyomán több rajongói elmélet is felbukkant a neten. Többen felfigyeltek arra, hogy Az éhezők viadala előtt 64 évvel tartották a 10. vagy 11. Éhezők vidalát, melynek nyertese az első trilógiában is szereplő Mags volt. Így elképzelhető, hogy a 2020-ban megjelenő kötetben ő is fontos szerepet játszik majd.

 

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész előzetese.


Óriási siker volt
Az eredeti trilógia 2008 és 2010 között megjelent kötetei a Harry Potterhez hasonló népszerűségnek örvendenek, olyannyira, hogy 2012-ben meg is előzték J. K. Rowling könyveit az online eladásokban. A regények alapján hollywoodi filmszéria is készült Jennifer Lawrence főszereplésével, melynek második része az eredeti Csillagok Háborújánál is több bevételt hozott.
A produkció gyártója, a Lionsgate a hír kapcsán közzétett egy nyilatkozatot, melyben bejelentették, hogy nagyon várják Collins regényét. Folymatosan kommunikálnak a szerzővel, és készen állnak arra, hogy filmvászonra adaptálják az új könyvet is.

 

mindennapkonyv.hu / hvg.hu / hypable.com


Suzanne Collins

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Suzanne Collins újra regényt ír, ami 2020-ban kerül a könyvesboltok polcaira.