Tíz év börtönbüntetés egy regényért

Egy Liu nevű kínai írónőt az elmúlt hónapban tíz év börtönbüntetésre ítélt Anhui tartomány bírósága „obszcén anyag” alkotása és eladása miatt. Megszállás (Occupy) címet viselő regényében „férfiak homoszexuális viselkedését” ábrázolja, „többek között perverz, például nemi erőszakot és szexuális visszaélést bemutató aktusokat”.

A pornográfia illegális Kínában, de az ítélet súlyossága azonban heves tiltakozásokat váltott ki a kínai közösségi médiában. A Beijing News kínai hírportál szerint Liu – online művésznevén Tian Ji – fellebbezést nyújtott be. A hatóságok azután szereztek tudomást a regényről, amikor az népszerűvé vált az online felületeken. Liu több mint 7000 példányt adott el a Megszállásból és más erotikus regényeiből, melyekkel 150 ezer jüant keresett.
A közösségi média felhasználói túlzónak találják az ítéletet: „Azok, akik nemi erőszak elkövetésében bűnösek, kevesebb mint tíz évet kapnak” – utalt az egyik felhasználó egy 2013-as esetre, amikor egy egykori rendőrt 8 év börtönbüntetésre ítéltek, amiért megerőszakolt egy négyéves kislányt.

 

mindennapkonyv.hu / MTI

 


Sherrilyn Kenyon

Tovább

Kresley Cole

Tovább

E. L. James

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2019-05-17 11:39:24

A kilencvenes évek Bibliája – James Redfield: A mennyei prófécia

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Vajon E. L. James hány év büntetést kapna, ha Kínában adta volna ki könyvsorozatát?