The Hate U Give adaptációja októberben kerül a mozikba

Angie Thomas A gyűlölet, amit adtál (The Hate U Give) című regénye 2017-ben került a polcokra, és hamarosan a New York Times young adult bestseller listájának élén landolt. A könyvből készült film október elején kerül a mozikba, sajnos a magyar premierről nincs információnk.

A könyv az alig harmincéves szerző első regénye egy színes bőrű, tinédzser lányról, Starr-ról szól. Starr kettős életet él: az egyik világa a gettó, ahol felnőtt, a másik pedig a menő, külvárosi elitgimi. A két élete közti egyensúly akkor bomlik meg, amikor Starr szemtanújává válik, ahogy legjobb barátját, a fegyvertelen Khalilt lelövi egy rendőr. Minden, amit Starr ezek után mond, felhasználható ellene: tönkreteheti a helyet, ahol él, önmagára és szeretett családjára is veszélyt jelent.

 

A film előzetese.

 

A könyvet egyébként a  Black Lives Matter-mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol.

A karaktereket olyan népszerű színészek keltik életre mint Amandla Stenberg (Az éhezők viadala, Minden, minden), K.J. Apa (Riverdale), Regina Hall (Horrora Akadva-filmek), Anthony Mackie (Amerika Kapitány: A tél katonája), a filmben feltűnik még Sabrina Carpenter és Common is.

Angie Thomas Jacksonban, Mississippi államban született és nőtt fel; jelenleg is ott él. Korábban rappelt, legnagyobb sikereként tartja számon, hogy megjelent róla egy cikk a Right-On tinimagazinban. Kreatív írást tanult a Belhaven Egyetemen és egy nem hivatalos diplomával is rendelkezik hiphopból. Mai napig rappel, ha kedve tartja.

 

Fotó: theartsshelf.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634064596
Megjelenés: 2017-06-16
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Októberben kerül a mozikba a fekete fiatalokról szóló filmdráma.