Teleragasztották a szegedi Somogyi-könyvtár üvegajtaját

Megtelt a szegedi Somogyi-könyvtár üvegajtaja kézzel írt versekkel. A legkedvesebbet, vagy akár saját költeményét bárki kiposztolhatta a bibliotéka ajtajára, falára, lépcsőjére, ugyanis az intézmény idén is csatlakozott a „Posztolj verset az utcára!" mozgalomhoz. A magyar költészet napján több mint 200 versidézet került ki a Dóm téri bibliotéka falára. Ezzel a posztolj.hu oldalon a tagok közül a szegedi könyvtár bizonyult a legjobbnak.

Az intézmény munkatársai nemcsak József Attila születésének évfordulóján várják a verseket: április 25-éig biztosítanak lehetőséget a posztolásra. A könyvtár munkatársai lapokat, filctollakat, versesköteteket is adnak a versek rajongóinak. Sőt, tabletekkel is készültek azoknak, akiknek kedvenc versüknek csak egy-egy sora jutott eszükbe: ők az informatikai eszköz segítségével kikereshették, melyik az a vers.
Sokan saját költeményüket ragasztották ki, de olvashatók klasszikusok, mint Arany János vagy József Attila és kortárs költők például Varró Dániel, Lackfi János sorai is.

 

Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu


Arany János

Tovább

JÓZSEF ATTILA

Tovább

LACKFI JÁNOS

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-06-27 09:37:48

Budapest Book Pride – Könyvek homoszexualitásról és LMBTQ emberekről

Tovább
HÍREK
2020-02-26 09:32:27

Kihirdették az Aegon Irodalmi Díj 2020-as rövidlistáját

Tovább
HÍREK
2020-04-01 15:28:45

Indul a Lázár-napló! – Bíró Szabolcs középkorijárvány-híradója

Tovább

Április 25-ig posztolhatsz verset Szegeden.