Teleragasztották a szegedi Somogyi-könyvtár üvegajtaját

Megtelt a szegedi Somogyi-könyvtár üvegajtaja kézzel írt versekkel. A legkedvesebbet, vagy akár saját költeményét bárki kiposztolhatta a bibliotéka ajtajára, falára, lépcsőjére, ugyanis az intézmény idén is csatlakozott a „Posztolj verset az utcára!" mozgalomhoz. A magyar költészet napján több mint 200 versidézet került ki a Dóm téri bibliotéka falára. Ezzel a posztolj.hu oldalon a tagok közül a szegedi könyvtár bizonyult a legjobbnak.

Az intézmény munkatársai nemcsak József Attila születésének évfordulóján várják a verseket: április 25-éig biztosítanak lehetőséget a posztolásra. A könyvtár munkatársai lapokat, filctollakat, versesköteteket is adnak a versek rajongóinak. Sőt, tabletekkel is készültek azoknak, akiknek kedvenc versüknek csak egy-egy sora jutott eszükbe: ők az informatikai eszköz segítségével kikereshették, melyik az a vers.
Sokan saját költeményüket ragasztották ki, de olvashatók klasszikusok, mint Arany János vagy József Attila és kortárs költők például Varró Dániel, Lackfi János sorai is.

 

Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu


Arany János

Tovább

JÓZSEF ATTILA

Tovább

LACKFI JÁNOS

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2018-09-20 16:35:34

Ne sajnáld, ha rágja, ha tépi, épp olvasni tanul

Tovább
HÍREK
2019-04-05 10:54:58

1,4 millióval több szó: ennyit jelent az esti mese

Tovább
INTERJÚ
2019-12-22 14:38:23

Hidas Judit könyvlistája

Tovább

Április 25-ig posztolhatsz verset Szegeden.