Már a muglik is lehetnek láthatatlanok – Eladó Harry Potter varázsköpenye

Ti is emlékeznek még a Harry Potter és a bölcsek köve könyvből a Harry varázsköpenyére? Nektek is számtalanszor eszetekbe jutott, hogy bárcsak lenne nektek is egy ilyen varázstárgyatok? Vége az álmodozásnak, ugyanis a brit Wow Stuff láthatatlanná tevő köpenyével bármikor eltűnhettek a kíváncsi szemek elől. Igaz, egyelőre csak a digitális világban.

Így működik a Wow Stuff varázsköpenye.


Green screen eljárás
A ruhadarab valójában teljesen úgy működik, mint a jól ismert és gyakran alkalmazott „green screen” eljárás, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy egy szoftver a zöld színt – a felhasználó által beállított – majdhogynem végtelen lehetőséggel helyettesíti: esetünkben semmivel. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a köpeny egyik oldala a filmben látott mintát viseli magán, az anyag másik oldala pedig zöld színben pompázik. Ha a programban az kerül beállításra, hogy a zöld színt semmiként, átlátszó ürességként észlelje, akkor az úgy is fog kinézni felvételen, vagy élő webkamerás közvetítésben. A köpeny tulajdonosa így eltűnik. A köpeny már 59.99 fontért (kb. 22 ezer forintért) kapható.

 

Tárgyak a Harry Potter világából
A cég egyébként más számos Harry Potter-es terméket is fejlesztett. Készítettek aranycikeszt, fénnyel festő varázspálcát, de írhattok láthatatlan bejegyzéseket Tom Riddle-höz hasonlóan a varázsnoteszetekbe.

 

mindennapkonyv.hu / thesun.co.uk / borsonline.hu

 


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-29 11:10:22

Babits Mihály életművéről konferencia december elején a PIM-ben

Tovább
INTERJÚ
2020-01-06 16:30:29

Károlyi Csaba kedvenc könyveinek listája

Tovább

Mindig is egy láthatatlanná tévő köpenyre vágytál? Most vehetsz egyet!