Szeretjük kézbe venni a könyveket

Bár a web­áru­há­zakból is egyre többen rendelnek könyvet Magyarországon, a többség elsősorban a hagyományos könyvesboltokat preferálja. A rendszeresen olvasók nagyjából harmada vásárol havonta vagy annál is gyakrabban – írja a Világgazdaság a Picodi felmérése alapján.

A kutatás szerint a magyarok 68%-a a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben, ha olvasnivalót keres, a könyvtári kölcsönzés aránya 9%, a barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérésé pedig elenyésző, mindössze 1%. A megkérdezettek 22%-a pedig elismerte, hogy nem nagyon olvas, illetve nem érdeklik a könyvek.
Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e az elmúlt egy évben könyvet, a nők 76, a férfiak 74%-a igennel válaszolt.
A felmérés szerint az online könyvesboltok igen jelentős száma a legjobb bizonyíték arra, hogy nagy kereslet mutatkozik a nyomtatott irodalomra. Az online boltoknál novemberben nő meg a kereslet – az évi tranzakciók 19%-át bonyolítják ekkor.
Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, Magyarországon a digitális vagy CD formátumban megjelent hangoskönyvek vásárlási aránya mindössze 1%-ra tehető. A kisebb-nagyobb rendszerességgel könyvet beszerző válaszadók hozzávetőleg 42%-a vásárolt online és 59%-uk a hagyományos könyvesboltokban.

 

Forrás: Világgazdaság


Ez is érdekelhet:

HÍREK
2017-11-21 10:23:05

Máglya a színpadon – a Vígszínház új évadának bemutatói

Tovább
HÍREK
2017-12-15 14:32:29

Bulgáriában ismerik leginkább a magyar irodalmat

Tovább
HÍREK
2019-01-14 15:23:45

Marie Kondo a könyveket illetően téved

Tovább

A magyarok 68%-a a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben.