Sorozat készül Lucinda Riley regényfolyamából

Lucinda Riley első regényét huszonnégy éves korában írta, és azóta számos bestseller szerzőjeként ünneplik szerte a világon. A hét nővér című sorozata hatalmas siker hazánkban is, így bizonyára számos olvasónk örül a hírnek, hogy végre képernyőn láthatja viszont a történetet.

A görög mitológiában a pleiaszok, azaz a hét nővér Atlasz titán és Pléioné tengeri nimfa leányai voltak. Belehaltak bánatukba bátyjuk elvesztése miatt, ezért Zeusz e tettükért az égre emelte őket. Más változat szerint a szerelmükre áhítozó Órión makacsul üldözte őket öt hónapon át. Mikor a lányok már nem bírták a menekülést, Zeuszhoz fordultak segítségért, aki úgy segített rajtuk, hogy először galambbá, majd mikor felértek az égre, csillagokká változtatta őket. Ezt a csillagcsoportot, a Plejádokat (a Skorpió csillagképben) a magyar népnyelv Fiastyúknak hívja. Megjelenése május derekán a görögök számára a biztonságos hajózás időszakának beköszöntét jelezte.

Lucinda Riley történetében hat nővért ismerünk meg, akik nevelőapjuk halála után összegyűlnek a Genfi-tó partján álló gyermekkori otthonukban. Pa Salt, a különc milliárdos mindannyiukat kisgyermek korukban fogadta örökbe, így semmit sem tudnak a vér szerinti szüleikről. Az apjuk végrendelete azonban arra ösztönzi őket, hogy derítsék ki, honnan származnak. Egy-egy titokzatos tárgyat kapnak örökségül, és egy földgömböt, amelyről leolvashatják a születési helyük koordinátáit. A letehetetlen családregény szereplői nemcsak a származásukkal kapcsolatos kérdésekre találják meg a választ, hanem kénytelenek szembe nézni félelmeikkel, döntéseikkel, hogy rájöhessenek, kik is ők valójában. A sorozat első négy kötete Európa-szerte a könyves sikerlisták élén szerepel, a regényfolyam megfilmesítésének jogait pedig egy hollywoodi produkciós cég szerezte meg, melyből több évados televíziós sorozat készül majd.

A kötetek kiadója a hír kapcsán a következőt nyilatkozta: „Különösen örülök, hogy Lucinda sorozatát képernyőre viszik, ugyanis könyvei nagyon vizuálisak. Biztos vagyok benne, hogy a történet működni fog a televízióban is.”



mindennapkonyv.hu / general press / panmacmillan.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634521068
Megjelenés: 2019-08-29
méret: 197 mm x 137 mm x 50 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789636439187
Megjelenés: 2016-10-24
méret: 197 mm x 137 mm

Lucinda Riley

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Eddig négy könyv jelent meg a hétből, de már elkezdődtek a tévésorozat előkészületei.