Sínen van a következő Stephen King filmadaptáció

Több mint harminc évet kellett várnia a rajongóknak, de most sok hamis remény és holtpont után bejelentették, film készül Peter Straub és Stephen King közös horror regényéből, A Talizmánból. Jó hír, hogy a rendezői székbe egy könyvadaptációk készítésében járatos személy, A szolgáló lány meséje és Az Idegen (Outlander) rendezője, Mike Baker fog ülni.

A regény főhőse egy kisfiú, Jack Sawyer, akinek meg kell mentenie édesanyja életét. Lily ugyanis rákos, és az egyetlen dolog, ami megmentheti életét, a titokzatos Talizmán. A gyerek egy Speedy Parker nevű embertől hall egy másik világról, amely a mienkkel párhuzamosan létezik, amelyben sokkal gyorsabban lehet utazni, és amelyben a dolgok sokkalta veszedelmesebbnek tűnnek, és ahol minden a mi világunkban élő embernek megvan a másvilági megfelelője. Ezt a világot nevezik Territóriumoknak. Ebben Jack nem más, mint Jason, a királynő, Laura DeLoessian fia. Azé a királynője, akinek ugyancsak meg kell vívnia a saját harcát.

Jack utazása természetesen nem könnyű. Jó néhány ember van, aki megpróbálja akadályozni. Leginkább Morgan Sloat, Jack néhai apjának régi barátja. De Jack társakra, barátokra is lel, akik segítik őt ebben és a Territóriumok ismeretlen világában egyaránt.

A szerzőpáros 2001-ben folytatta 1984-es történetet A Fekete Ház címen, melyben A Talizmán eseményei folytatódnak tizenhét évvel később.

A filmadaptáció terve akkor merült fel először, amikor Steven Spielberg még megjelenés előtt megszerezte a könyv munkapéldányát, ami hipnotikus hatással volt rá. A szerzők ekkor már ismertek voltak korábbi műveik és az azokból készült filmadaptációk révén. Spielberg annyira eltökélt volt, hogy nemcsak pár évre, hanem örökre megvásárolta a filmjogokat. Hosszú ideig fontolgatta, hogy ő rendezi a filmváltozatot, ám végül letett erről, és úgy döntött, hogy csak gyártóként fog közreműködni az alkotás megszületésében.
King a megfilmesítés kapcsán elárulta, hogy „Többször nagyon közel állt ahhoz, hogy elkezdődjön a gyártás. Erről számtalan megbeszélést folytattak”, ám most úgy tűnik nincs már több akadály, és hamarosan a mozikban láthatjuk viszont Jack Sawyer utazását.

 

Forrás: ew.com


tovább ►
ISBN: 9789630795180
Megjelenés: 2012-07-13
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
tovább ►
ISBN: 9789630782286
Megjelenés: -0001-11-30
méret: 200 mm x 122 mm

Stephen King

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Filmet forgatnak Stephen King és Peter Straub klasszikusából.