Senki sem akarja kiadni Woody Allen memoárját

Woody Allent először a sztárok hagyták magára, majd az Amazon mondta fel a négy filmre szóló aláírt szerződésüket, most pedig memoárját utasítják vissza a legnagyobb könyvkiadók.

A New York Times terjedelmes riportot közölt arról, hogy Woody Allen ügynökei megkeresték a négy legnagyobb könyvkiadót is a színész-rendező memoárjával, de egyetlen egy sem tett még csak ajánlatot sem a kiadására. „Allen visszaemlékezései korábban valószínűleg licitháborút robbantottak volna ki, több százezer, vagy akár több millió dolláros ajánlatokkal, de a #metoo mozgalom közbeszólt” – fogalmaz a NY Times.
A lapnak nyilatkozó iparági források azt mondták, Allen negatív sajtója miatt a kiadók egy része még azt is visszautasították, hogy egyáltalán elolvassák a könyvet. Úgy tudni, más kiadó sem tett ajánlatot a könyv kiadására, és az egyik kiadó vezetője úgy fogalmazott, mérgező lenne pont most Allennel dolgozni, még annak ellenére is, hogy a kulturális hatása mindennek ellenére vitathatatlan.
Woody Allen ügyében az a legfurcsább, hogy nem történt semmilyen változás, nem került napvilágra semmilyen új információ azóta, amit 20 éve mindenki tud, és amit annak idején a független bíróság is kivizsgált: nem találták megalapozottnak a vádat, hogy Allen megrontotta volna nevelt lányát. Az elmúlt évek szexuális zaklatási ügyeiben azonban újra hangoztatni kezdték az akkori vádakat, és ez jelentősen változtatott a rendező megítélésén.

 

Forrás: index.hu


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789630985666
Megjelenés: 2016-08-29
méret: 254 mm x 210 mm x 12 mm

Woody Allen

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Mérgező Woody Allennel dolgozni.