Pályázat a könyvtári tartalmak digitális megőrzésére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia végrehajtásához szükséges könyvtári digitalizálás támogatására.

Nagyobb összegű támogatás a fejlesztésre

A Digitális Nemzet Fejlesztési Program keretein belül elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia célja nemzeti kulturális kincseink és a közgyűjteményi tartalmak bemutatása és népszerűsítése, ezért a könyvtárakban lévő gyűjtemények digitalizálásának támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet 322 millió forint támogatási összeggel.

 

Célok, részterületek

A pályázat célja a különböző típusú könyvtárak digitalizálási tevékenységeinek megerősítése, a helytörténeti és unikális, valamint az oktatást támogató dokumentumok digitalizálásához szükséges erőforrások biztosítása a 2019-es évre.

Az elképzelés további része, hogy a könyvtárakban az állami forrásból támogatott digitalizálási tevékenység tervezett, szervezett és átláthatóbb legyen, valamint digitális formában hozzáférhetővé váljon a könyvtárak által gyűjtött és archivált magyar írott kulturális örökség.

 

Bővebb információ a pályázati dokumentációban vagy az alábbi linken: http://www.oszk.hu/kds-k

 

 

Forrás: kormany.hu

A kép forrása


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

A nyilatkozat szerint a nemzeti kulturális kincsek népszerűsítése a cél.