Ösztöndíjpályázatok a MANK-tól!

Ösztöndíjpályázatot írt ki a fiatal művészek pályakezdésének támogatására a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK). A pályázatokat február közepéig várják.

A műkritikusok a Kállai Ernőről, az iparművészek a Kozma Lajosról, a fotográfusok a Pécsi Józsefről elnevezett támogatásra pályázhatnak, míg a műfordítók a Babits Mihály-, a zenei előadóművészek a Fischer Annie-, a táncművészek a Fülöp Viktor-, a zenei alkotók a Kodály Zoltán-, a dzsessz előadó-művészek a Lakatos Ablakos Dezső-, az irodalmi alkotók a Móricz Zsigmond-, a drámaírók pedig az Örkény István-ösztöndíjakra jelentkezhetnek.
A nyertesek havi bruttó kétszázezer forintos állami támogatásban részesülnek egy éven keresztül. A pályázatokat február közepéig lehet leadni az alkotomuveszet.hu oldalon található pályázati felhívásban foglaltak szerint.


A Móricz Zsigmond-ösztöndíjra azon fiatal írók, irodalmárok jelentkezését várják, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást. A támogatásra azok az 1983. január 1. után született írók, irodalmárok pályázhatnak, akik eddig színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken megjelentek. Már publikált kötet megléte előnyt jelent. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben az előző ösztöndíjuk lejárta óta eltelt öt év, és a korhatárnak még megfelelnek. (Utolsó sikeres pályázati év: 2013.) Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó terveket a kuratórium nem támogat.
Nem nyújthat be pályázatot, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (például az NKA alkotói támogatása) vagy egyéb támogatásban, illetve aki MASZRE alkotói támogatásban részesül. PhD-témával nem lehet pályázni.
A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett, a Petőfi Irodalmi Múzeum, mint szakmai lebonyolító által működtetett szakértői kuratórium bírálja el.

 

Forrás: alkotomuveszet.hu

Fotó: pxhere.com


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Pályázat pályakezdő íróknak!