New Yorkban is színpadon a Harry Potter-darab

A Broadwayn is sikerrel debütált a hétvégén a Harry Potter és az elátkozott gyermek című darab. J. K. Rowling, a színmű társszerzője, a Harry Potter-regények írója a New York-i premieren elmondta: nem tervezi a darab folytatását.

A Londonban kilenc Laurence Olivier-díjjal kitüntetett Harry Potter és az elátkozott gyermek című színművet április 22-től játsszák a felújított New York-i Lyric Színházban. Az előadás megvalósításának teljes költségvetése – a színháznak a darabhoz való átalakításával együtt – meghaladta a 68 millió dollárt (17 milliárd forintot), s ezzel a legdrágább nem musicalprodukció lett a Broadway történetében.
A Jack Thorne színművéből John Tiffany rendezésében műsorra tűzött dráma a brit fővárosban hatalmas sikert aratott, s már csaknem két éve játsszák. Rowling hét regényben írta meg a varázslófiú, Harry Potter történetét, a színmű viszont a regények cselekményét felhasználva már Potter és barátai felnőttkorában játszódik, és főhősei a Roxfort Varázslóiskolába járó gyerekeik.
„A hetedik, befejező regény epilógusából már kiderülhetett – mondta el New Yorkban Rowling –, hogy Albus, Harry fiának sorsa érdekelt a továbbiakban.” Hozzátette: a darabbal teljessé vált a történet, és úgy érzi, az már „cinikus húzás” lenne, ha Harry unokáinak történetét is megírná. A Potter-univerzum a filmek világában tágul tovább: ahogy már beszámoltunk róla, novemberben mutatják be a mozik a Legendás állatok és megfigyelésük folytatását.

 

Forrás: MTI

 


J. K. Rowling

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Nem várhatók újabb Harry Potter színdarabok.