Négy új könyv a Harry Potter világából

J. K. Rowling a Pottermore-on jelentette be a héten, hogy négy új, Harry Potter világában játszódó történettel jelentkezik idén. Mindegyik szöveg e-könyv formájában lesz olvasható, ezek közül kettő már június 27-én megjelenik.

Hangoskönyv alapján
A könyvek a Harry Potter – A Journey Through a History of Magic című hangoskönyv alapján készülnek, amely 2017-ben jelent meg a The British Library Harry Potter: A History of Magic kiállításához kapcsolódóan. Minden egyes kötet két tantárgyba fog bepillantást engedni, amik a következők: Bűbájtan és a Sötét Varázslatok Kivédése, Bájitaltan és Gyógynövénytan, Jóslástan és Asztronómia, valamint a Legendás Lények Gondozása.


„Készülj fel, hogy ezekkel a rövid történetekkel, melyeket a History of Magic kiegészítő kötet és az Egyesült Királyság nemzeti könyvtárának kiállítása ihletett, még jobban elmerülsz majd a varázsvilág gazdag történetébe, legyen az a saját mugli történelmünk, vagy a világé, amit Rowling alkotott" – olvasható a Pottermore oldalán.


A könyvek elsőként angol, francia, olasz és német nyelven lesznek elérhetőek. A kötetek illusztrációit pedig Rohan Daniel Eason londoni művész készítette.

 

mindennapkonyv.hu / contextus.hu
Kép: Pottermore

 


J. K. Rowling

Tovább
Ez is érdekelhet:

HÍREK
2018-09-06 10:18:21

52 fontos magyar könyv – Nyáry Krisztián szerint

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

4 történet Rowlingtól Harry Potter rajongóknak.