Négy új könyv a Harry Potter világából

J. K. Rowling a Pottermore-on jelentette be a héten, hogy négy új, Harry Potter világában játszódó történettel jelentkezik idén. Mindegyik szöveg e-könyv formájában lesz olvasható, ezek közül kettő már június 27-én megjelenik.

Hangoskönyv alapján
A könyvek a Harry Potter – A Journey Through a History of Magic című hangoskönyv alapján készülnek, amely 2017-ben jelent meg a The British Library Harry Potter: A History of Magic kiállításához kapcsolódóan. Minden egyes kötet két tantárgyba fog bepillantást engedni, amik a következők: Bűbájtan és a Sötét Varázslatok Kivédése, Bájitaltan és Gyógynövénytan, Jóslástan és Asztronómia, valamint a Legendás Lények Gondozása.


„Készülj fel, hogy ezekkel a rövid történetekkel, melyeket a History of Magic kiegészítő kötet és az Egyesült Királyság nemzeti könyvtárának kiállítása ihletett, még jobban elmerülsz majd a varázsvilág gazdag történetébe, legyen az a saját mugli történelmünk, vagy a világé, amit Rowling alkotott" – olvasható a Pottermore oldalán.


A könyvek elsőként angol, francia, olasz és német nyelven lesznek elérhetőek. A kötetek illusztrációit pedig Rohan Daniel Eason londoni művész készítette.

 

mindennapkonyv.hu / contextus.hu
Kép: Pottermore

 


J. K. Rowling

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

4 történet Rowlingtól Harry Potter rajongóknak.