Írd meg az év legjobb novelláját! – A Gabo fantasztikus novellapályázata

A tavalyi sikeren felbuzdulva, a Gabo Kiadó idén is megjelenteti Az év magyar science fiction és fantasy novellái című kötetet. A kötetben megjelenő sci-fi, fantasy és horror zsánerbe tartozó írásokat pályázat útján válogatják ki. A kiírás a tavalyihoz képest egy kicsit módosult, ugyanis idén már nem lesznek meghívott szerzők, sőt a szerkesztők név nélkül, csak a szövegek alapján fognak válogatni.

A hazai novellaválogatás mintájául a Jonathan Strahan által szerkesztett Az év legjobb science fiction és fantasynovellái című sorozat szolgál, ám a magyar kötet koncepciója különbözik az angol nyelvű válogatásétól. Míg Jonathan Strahan antológiákat és magazinokat szemléz, és a megjelent legjobbakból állít össze évről évre egy válogatást, addig a magyar könyv a kiadó által kiírt pályázatra beérkezett szövegek, valamint ismert alkotók felkérésre készült írásait tartalmazza.

A szerkesztőség idén kicsit változtatott az első év tapasztalatai alapján a pályázaton. Ezúttal nem kérnek fel alkotókat, hanem csupán nyílt pályázatot írnak ki, ráadásul míg tavaly mindössze egy hónap állt az alkotók rendelkezésére, idén négy hónapjuk lesz a szerzőknek, hogy papírra vessék a pályaművet. Külön izgalmassá teszi a a versenyt, hogy az elbírálás anonim lesz, vagyis ezúttal nem közvetlenül a tavaly használt szerkesztői e-mail címre kérik a pályamunkákat, hanem az info@gabo.hu címre. Így az elbírálást végző szerkesztők csak a pőre szöveggel fognak találkozni.

 

 

 

A pályázatra így magyar nyelven sem nyomtatott, sem online formában nem publikált, eredeti, fennálló franchise-hoz (pl. Star Wars) nem köthető friss, eredeti, a megszokott kliséktől mentes, tartalmas műveket várnak. Egy szerző egy pályaművet küldhet be.

A pályaműveket legkésőbb 2019. június 18-a éjfélig kell elküldeni. A szövegek minimum 10.000 maximum 40.000 leütés hosszúak lehetnek. Ha a szerkesztők megjelenésre érdemesnek találják az írást, a szerzőt bruttó 30 000 Ft honorárium illeti meg.

További információkat a kiírásról itt találtok.

 

Borítókép: pxhere.com


tovább ►
ISBN: 9789634067108
Megjelenés: 2018-10-17
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Négy hónapod van megírni az év fantasztikus novelláját!