Napozz a könyvtárban! – Strandkönyvtárak a Balaton körül

Ismerős a helyzet, amikor egy minden oldaláról púpos bőröndbe próbálsz még betuszkolni egy könyvet? Ha igen, akkor fontold meg, hogy a nyaralásod Balatonalmádira, Balatonfüredre vagy Keszthelyre szervezd. Ugyanis a Balaton környéki könyvtárak közül ezeken a településeken a könyvtárosok pár hétre kiköltöztek a strandokra.

Balatonalmádiban a Wesselényi strand keleti kapujánál július 2-ától augusztus végéig, a hét hat napján 14-18 óráig kölcsönözhettek könyveket. Öt és hat óra között meseóra várja a gyerekeket, ahol önkéntes mesélők, könyvtárosok vagy a résztvevő gyerekek mondanak történeteket. Esetenként irodalmi-könyves rendezvények, író-olvasó találkozók is megrendezésre kerülnek, sőt a mindhárom balatonalmádi strandon szabadon elvihető olvasnivalót is találhattok „Vedd és vidd!” jelszóval. A Strandkönyvtár Balatonalmádiban csak strandidőben tart nyitva, a városi könyvtár azonban az időjárástól függetlenül látogatható lesz hétköznap 10-20 óráig, szombaton 14-20 óráig zivatarban-napsütésben egyaránt!


Gyerekfoglalkozás a strandkönyvtárban. / Balatonalmádi

 

A balatonfüredi strandkönyvtár a Kisfaludy strandon várhatóan július 1-jétől augusztus 27-ig, hétfőtől szombatig 10-től 18 óráig lesz látogatható. A kölcsönzés ingyenes, beiratkozás személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, gyermekeknek szülői hozzájárulással lesz lehetséges.

Balatonakalin július 1-től augusztus 26-ig lesz strandkönyvtári szolgáltatás a község strandján, a Balaton u. 1. szám alatt. Jellemzően gyermek, és ifjúsági könyveket találtok, melyeket a játszóházat működtető animátoroktól kölcsönözhettek. Van hírlap-olvasósarok, de a folyóiratokat akár  pár órára ki vehetitek.
Keszthelyen július 23. – augusztus 19. között a Városi strandon várják minden nap 10–17  óráig a látogatókat. A könyvtár vezetőjével, Pappné Beke Judittal itt olvashatjátok interjúnkat. Továbbá a fövenyesi strandon olvasószigetet állítanak fel, melyen pár könyv, magazinok és napilapok közül válogathattok kedvetekre.


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Minek pakolnád tele könyvekkel a bőröndödet, amikor kölcsönözhetsz is? – Strandkönyvtárak a Balaton körül.