Margaret Atwood folytatja A Szolgálólány meséjét

Margaret Atwood kiadója szerdán bejelentette, hogy az írónő folytatta A Szolgálólány meséje című regényét. A könyv jövő szeptemberben fog megjelenni The Tesaments címen.

Sajtóközleményében Atwood azt írja, hogy egyrészt az olvasók Gileád világára vonatkozó kérdései, másrészt a való világ eseményei inspirálták a munka során. A Szolgálólány meséje című regényében egy olyan disztópikus világot ír le, melyben a nők jogfosztottak, csak utódnemzésre használják őket. Nem írhatnak, nem olvashatnak. A könyv 1985-ben jelent meg, és azóta több mint nyolcmillió példányban kelt el csak angol nyelven. A 2017-es tévésorozat, melyben Elizabeth Moss játszotta a főszerepet, nagyban hozzájárult a könyv sikeréhez, és az adaptáció során a női elnyomás szimbólumává tette a szobalányok jellegzetes formaruháját. 
A The Testaments 15 évvel A Szolgálólány meséje eseményei után játszódik majd, és három női karakter történetét meséli el, azonban nem kapcsolódik a sorozathoz. A regény enigmatikusan fejeződik be, mivel Offredet egy furgonba száll, mellyel valószínűleg el tud szökni Gileádból, amit egy epilógus követ, melyben egy professzor tart előadás Offred történetének hitelességéről 2195-ben.
Atwood utalt már korábban a folytatásra, az Audible hangoskönyv adaptációjában az epilógus végén az előadó azt mondta: „Remélem, hogy jövőbeli időpontban bemutathatom a gileadi vizsgálatok további eredményeit.”

 

Forrás: The Guardian

Fotó: newstatesman.com

 

 


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789636767051
Megjelenés: 2017-05-12

Margaret Atwood

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2019-05-17 11:39:24

A kilencvenes évek Bibliája – James Redfield: A mennyei prófécia

Tovább
HÍREK
2019-11-21 22:17:45

Megjelent a JCDecaux „Álljon meg egy novellára!” című novelláskötete

Tovább
MINDENNAPI
2020-03-23 09:35:57

8. nap otthon – Paul Hollywood: Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára

Tovább

Margaret Atwood Offred történetének folytatását írja.