Könyvautomata, könyvtárbusz és élőlánc Egerben

Június 15-én kezdődik az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár felújítása, mely egy éven keresztül tart majd, ezért nyárra a könyvtár bezár, hogy szeptemberben, új, ideiglenes helyén nyíljon meg. A könyvtár munkatársai önkéntesek jelentkezését várják, akik segítenek a könyvek költöztetésében. Bár a központi intézmény bezár, a könyvtárosok nyáron a Strandkönyvtárban, a Plázakönyvtárban és Parkkönyvtárban továbbra is várják az olvasókat, ráadásul a könyvhét napján a Dobó téren Poket könyvautomatát állítanak fel.

Vigyünk haza minél több könyvet!
A könyvtár vezetője arra biztatja az egrieket, hogy mielőtt bezár a központi könyvtár, nyugodtan vegyenek ki több könyvet a szünet idejére – a kölcsönzési idő ezúttal egészen szeptember közepéig tart – hiszen minél több kötetet vesznek ki az olvasók, annál kevesebbet kell a következő hónapokban átköltöztetni.

 

Minden kézre szükség van

A költözéskor 300 000 könyvet kell majd megmozgatni, így elkelnek majd a segítő kezek, ugyanis az ideiglenes új épületbe élőlánccal szeretnék elindítani a köteteket. Aki szeretne az akcióhoz csatlakozni, ezen az e-mail címen jelezheti szándékát.

A könyvtár munkatársai már pakolnak. / Fotó: Bródy Sándor Könyvtár Facebook


Digitális labor várja majd a fiatalokat
A könyvtár ideiglenes helyén, a HEMO-ban (Helyőrségi Művelődési Otthon) már modernebb kölcsönzési rendszerrel várják majd az olvasókat, sőt kialakítanak egy digitális labort is. Így, aki szeretné, az önmaga is el tudja majd intézni a kölcsönzést, illetve egy könyv visszaadását, könyvtáros segítsége nélkül. A digitális laborban pedig lehetőség lesz videó- és hangfelvétel készítésére, és ezek utómunkálatainak elvégzésére is.

Könyvautomata és könyvtárbusz
A könyvhét nulladik napján átadnak az egri Dobó téren egy POKET automatát, amelyből könyvet lehet majd vásárolni. És ősszel útnak indul a könyvtárbusz, mely Heves megye huszonhárom olyan településére jár majd, ahol nincs könyvtár, vagy kevésbé széles a szolgáltatási kör. A buszból könyveket, folyóiratokat lehet kölcsönözni, de kis létszámú programokat is lesznek, például informatikai képzések és könyvtármozi is.

 

mindennapkonyv.hu / heol.hu

Fotó: Bródy Sándor Könyvtár Facebook


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Kitesznek magukért az egri könyvtárosok.