Költészet napi meglepetés a mobilodra

Az Aegon Művészeti Díj a magyar költészet napjától, április 11-től kezdve két héten át Facebook Messenger chatboton keresztül kortárs költők verseit teszi hozzáférhetővé a felhasználók számára. A verseket akár meg is oszthatjuk ismerőseinkkel, barátainkkal.

Felmérések szerint az 5 milliót is meghaladja a magyarországi Facebook Messengert használók száma, a Z-generáció tagjai pedig naponta átlag 350 percet töltenek online, amely idő jelentős részében chatelnek a mobiljukon. Nem véletlenül választotta ezt a platformot az #olvassverset kampányhoz az Aegon Díj.
A chatboton olyan költők, illetve verseik találhatóak meg, akik az elmúlt 14 évben az Aegon Művészeti Díj döntőjébe kerültek, így például az idei győztes Takács Zsuzsáé is, de helyet kaptak Závada Péter költő, drámaíró, zenész alkotásai, továbbá az idén februárban elhunyt Tandori Dezső Kossuth-és József Attila díjas költő versei is. Összesen 13 költő 31 versét olvashatják az érdeklődők, amely szám a felhasználók ajánlásai alapján tovább bővíthető.

Aegon Művészeti Díj, mely a kortárs irodalom népszerűsítését tűzte zászlajára chatboton szeretné közelebb hozni a kortárs költészetet a fiatal generáció tagjaihoz, de a shortlistes művek népszerűsítése is célja a kezdeményezésnek.

Az Aegon Magyarország 2006-ban alapította az Aegon Művészeti Díjat, amelynek célja az értékes irodalom és az olvasás népszerűsítése. A nettó 3 millió forint összegű kortárs művészeti díjjal elsősorban a magyar irodalmi élet kiválóságait szeretné a cég elismerni. A díjat élő magyar író kaphatja az előző évben magyar nyelven megjelent kiemelkedő szépirodalmi teljesítményéért. 2019-ben Takács Zsuzsa kapta az Aegon Művészeti Díjat és a vele járó nettó hárommillió forintot A Vak Remény című versgyűjteményéért.

 

mindennapkonyv.hu / Extreme Net Kommunikációs Ügynökség

Fotó: pxhere.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631436754
Megjelenés: 2018-06-05
méret: 140 mm x 215 mm

TAKÁCS ZSUZSA

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Messengeren szólnak hozzád a kortárs költők.