Kiszáradt fából mini könyvtár

Az idahói Sharalee Armitage Howard, aki egyébként könyvtárosként és művészként is tevékenykedik, egy kiszáradt fából készített csodálatos mini könyvtárat.

 

Amikor Howard szembesült azzal, hogy Coeur d’Alene-i otthonuk előtt álló, százéves fa ki fog száradni, akkor úgy döntött, hogy nem távolítja el gyökerestül a növényt. Mivel már korábban is készített mini könyvtárat és a Little Free Library mozgalom tagja volt, így mikor megérkeztek a szakemberek, hogy kivágják a fát, arra kérte őket, hogy hagyjanak meg egy jó darabot a törzséből. Ebből a darabból pedig a művész csodálatos alkotást hozott létre, egy Beatrix Potter mesevilágába illő mini könyvtárat, melyhez saját feljáró és külső, belső világítás is készült. Az odúkönyvtárról készült fotók a közösségi média közvetítésével azóta bejárták a világot.

Munkája szép módja annak, hogy hogyan őrizhetünk meg és tiszteleghetünk egy több mint százéves fa előtt. Ráadásul a mini könyvtárak összehozhatják az embereket, és segíthetnek abban, hogy valódi közösségek jöjjenek létre egy-egy utcában, és nem utolsósorban még jól is néznek ki.

Ha érdekel bennetek a Littre Free Library mozgalom, akkor ebben a cikkünkben olvashattok róla bővebben.

 

Forrás és fotó: openculture.com


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Százéves fából készített egy könyvtáros odúkönyvtárat Idahóban.