Készül a Conan- és A Gyűrűk Ura-sorozat

Novemberben jött a hír, hogy új sorozatot készít az Amazon Studios, ami A Gyűrűk Ura világában, Középföldén fog játszódni. A stúdió a napokban újabb projektet jelentett be, melynek megintcsak a fantasy szerelmesei örülhetnek: tévére adaptálják Robert E. Howard népszerű Conan történeteit is.

Robert E. Howard a huszadik század harmincas éveiben alkotta meg Conan figuráját. A férfiasság attribútumaival (erő, bátorság, keménység) felruházott hőst már többször álmodták filmvászonra, ezek közül is a legemlékezetesebb az 1982-ben és az 1984-ben Arnold Schwarzenegger főszereplésével forgatott alkotás. Később ugyan készült a barbárról egy animációs sorozat, majd játékadaptáció és újabb – kevésbé emlékezetes – filmes feldolgozás is, de Conan és Schwarzenegger neve összeforrt.

 

 

A projektet a Colony társalkotója, Ryan Condal irányítja Miguel Sapochnikkal az oldalán, aki a Trónok harca több epizódját is rendezte. A produceri teendőket a Fargo és A szolgálólány meséje producere, Warren Littlefield látja majd el.

A Gyűrűk Ura-sorozaton a stúdió a Tolkien Társasággal, a Harper Collins könyvkiadóvállalattal, a New Line Cinemával és a Warner Bros.-szal közösen dolgozik, és legkorábban 2019 végén kerülhet adásba. Egyelőre a szereposztásról még nem tudni semmit, de Ian McKellen egy interjúban azt nyilatkozta, hogy szívesen eljátszaná újra Gandalf szerepét. A történet A Gyűrűk Ura-filmek előzménye lesz, azaz abban az időszakban játszódik, mielőtt Bilbo átadná a gyűrűt Frodónak. Ennél többet azonben egyelőre nem tudunk. Az NME itt összegyűjtött pár történetet Tolkien művei közül, melyek alkalmasak lennének arra, hogy sorozat, film készüljön belőlük.

 

Forrás: nme.com és gamekapocs.hu


tovább ►
ISBN: 9789634052241
Megjelenés: 2015-10-19
méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm

J. R. R. Tolkien

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Az Amazon Studios elkényezteti a fantasy rajongókat.