Készíts tarcali szőlőlevest!
Könyv készül Tokaj borvidék jellegzetes receptjeiből. A gyűjtést, rendszerezést és kiadást a Tokaj-Hegyalja Konyhája elnevezésű csoport végzi. Munkájuk eredményét online főzőműsorban, valamint egy, a terveik szerint jövőre megjelenő kötetben teszik elérhetővé a nagyközönség számára.A receptgyűjtéshez a levéltári és történeti kutatások mellett a lakosság segítségére is számítanak. Elsősorban olyan kincseket keresnek, mint például azok a régi füzetek, amelyekbe évtizedekkel ezelőtt jegyezték le az ételek összetevőit és elkészítésük módját a helyiek. Ha szükséges, személyesen is elmennek egy-egy ritkaságnak számító receptért. Olyanokra kíváncsiak, mint a tarcali szőlőleves, a tokaji korhely halászlé vagy a mádi kifli. Tapasztalataik szerint vannak ételek, amelyeket a szomszédos településeken is különböző módon készítenek el. Hogy ezek közül melyik kerül majd a szakácskönyvbe, azt egy séfek, gasztro szakemberek, cukrászok, borászok alkotta csoport dönti el. Az ötletgazdák minden ételhez bort is párosítanak majd. A könyv tartalma az egész borvidékre kiterjed majd, a szerzők Hegyalja mind a huszonhét településére koncentrálnak.
A szervezők azt kérik, hogy akinek van olyan receptje, amely érdekes lehet, küldje el a recept@hegyaljakonyhaja.hu email címre vagy a Tokaj-Hegyalja Konyhája, 3911 Tokaj, Pf.: 44. postacímre.
FORRÁS: MTI
Megjelenés: 2016-03-04
Megjelenés: 2014-05-15
Megjelenés: 2013-04-16
méret: 197 mm x 130 mm