Képalá pályázat – 1500 karakteres kisprózát várnak a jelentkezőktől

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Fesztivál a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan Képalá címmel pályázatot hirdet, melyre 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a jelentkezőktől.

„Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás?”. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ közleménye szerint egyebek mellett ezeket a kérdéseket járják körül az első alkalommal meghirdetett projekt keretében.
A szervezők 10 szerzőt kértek fel, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből. A felkért írók: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek.
A kiírók emellett nyílt pályázatot is hirdettek, amelyre a szervezők által kiválasztott alábbi öt fotó által inspirált, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a jelentkezőktől. A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja majd el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti műveket fogadnak el.

A kiválasztott képek:

Kummer János: Faluház

Rakó Alex: Jelenés

Balogh Zoltán: Éjjeli menedék

Földi Imre: Vizioroszlán

Bielik István: Kilakoltatás


A pályázók március 22-ig küldhetik be pályaműveiket. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét április 5-én a díjátadón, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) olvassák fel.
A pályázat nyertese egy Kindle e-könyv-olvasót, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál ajándékcsomagját kapja, valamint pályaműve megjelenik a Könyvesblogon. A meghívásos pályázaton részt vevő írók művei emellett olvashatóak lesznek a Könyvesblog és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ weboldalán is.


mindennapkonyv.hu / MTI

 


GRECSÓ KRISZTIÁN

Tovább

Szabó T. Anna

Tovább

SZÉCSI Noémi

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Képes vagy rá? Írj egy képről és nyerj e-könyv olvasót.