Júniusig várják a pályázatokat a Salvatore Quasimodo költőversenyre

Június 14-ig lehet pályázni a 27. balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőversenyre. A jelentkezők két magyar nyelvű, kiadatlan művel pályázhatnak, mely nem nyert díjat korábbi irodalmi megmérettetéseken.

A költőverseny eddigi történetében mintegy tízezer pályamű érkezett, a díjazottak között szerepel mások mellett Határ Győző, Faludy György, Orbán Ottó, Gergely Ágnes, Marno János, Zalán Tibor és Tóth Krisztina.
Az idei díjátadó ünnepséget és nemzetközi költőtalálkozót szeptember 6-án rendezik meg Balatonfüreden, az elsődíjas költemény szerzője Salvatore Quasimodot ábrázoló bronzplakettet és pénzjutalmat kap.

A költőversennyel párhuzamosan az Írók Szakszervezete és a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Alapítvány meghívásos pályázatként meghirdeti a 15. Bertha Bulcsú Emlékdíjat is. A felkért írók a Balaton természeti és kulturális értékeiről készítenek irodalmi publicisztikát, amelyekből néhány, a díjazott versekkel együtt elhangzik majd a szeptemberi gálaesten – mondta a szervező.

Salvatore Quasimodo, olasz költő, 1961-ben járt Balatonfüreden, a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz fűződő érzéseit. Az ő tiszteletére rendezik meg 1992 óta évről évre a Quasimodo nemzetközi költőversenyt és költőtalálkozót.

 

mindennapkonyv.hu / MTI

Fotó: pixabay.com

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Pályázz a nemzetközi költőversenyre!