Jönnek!!! – Áprilisi gyerek- és ismeretterjesztő könyvek

Szeretnél mindent tudni az unikornisokról? Esetleg arra vagy kíváncsi, hogy mivel jár a hazudozás? És a hírnév? Mit szólnál, ha elmondá végre valaki, hogy hogyan közeledj a lányokhoz? Az alábbi könyvekben mindenre választ találsz, ugyanis összegyűjtöttük nektek az áprilisban megjelenő legizgalmasabb gyerek-, ifjúsági- és ismeretterjesztő könyveket!

Bosnyák Viktóriát az iskolás gyerekek szülei a Sirály a király című kötete kapcsán már biztos ismerik, azonban a népszerű írónő ezúttal a legvarázslatosabb állatokról, az unikornisokról írt. Az Unikornis égen, földön című könyvében lerántja a leplet az egyszarvúak minden titkáról, a mesékből ugyanis megtudhatjuk, kik ők, mit csinálnak és miért néznek ki úgy, ahogy.

Hazudni nem jó, mégis olykor mindenkivel előfordul. A Menő Könyvek idei antológiájában a Hazudósban tizenhárom szerző – köztük pár hihetetlenül fiatal és számos közismert kortárs író – gondolkodtak a hazugságról, arról, hogy milyen, amikor füllentünk, ferdítünk vagy épp hazudunk. Novellák, amelyek segítenek megérteni, ki, miért nem mond igazat, vagy módosítja a valóságot, és azt is, hogy ennek milyen következményei lehetnek.

 

 

Hogy mivel jár a hírnév, miként lehet túlélni és hogyan működik, nos mindez kiderül Kertész Edina nagyon mai, nagyon friss könyvéből, A milliomos szamárból. A gyerekregény amellett, hogy görbe tükröt tart a mai popkultúra és társadalom elé, rendkívül vicces és szórakoztató történet egy zenész szamárról, aki rövid idő alatt igen kalandos pályát fut be, miközben megjárja a poklot és a mennyet is.

Hasonló témát dolgoz fel, ám a valóság alapján Kiss László Bérczesi Róbertól szóló könyve, az Én meg az ének. A hiperkarma idén negyvenhárom éves frontemberének pályája igen tanulságos. Nem csupán a kábítószerekkel démoni csatát vívó tehetséges művész élettörténete bontakozik ki, de korrajzot is kapunk. Egy alföldi kis tanyától a Mecsekig, majd a pezsgő Budapestig utazunk, háttérnek pedig ott a kései Kádár-kor, majd a rendszerváltás környéki és utáni Magyarország.

Szintén egy közismert művészről szól Dave Itzkoff Robin című könyve, melyből az egyik legkedveltebb és legtöbbször félreértett szórakoztatóművész, Robin Williams élettörténet ismerhetjük meg. A Holt költők társasága, a Jó reggelt, Vietnam!, A halászkirály legendája, az Aladdin vagy a Mrs. Doubtfire sztárja humorbombáival mindenkit levett a lábáról, ám a vidám bohócszerep mögött ellentmondásos érzelmek és az önbizalomhiány végtelen mélysége feszült. A New York Times kulturális újságírója életrajzában arra vállalkozott, hogy a sikerek mellett felfedje a színészóriás rendkívüli küzdelmét, amelyet az alkoholfüggőséggel és a depresszióval folytatott.

Mit is jelent férfinak lenni? Mit takar az emberek testbeszéde, milyen heterónak, melegnek vagy binek lenni? És hogyan kerül a képbe a tisztelet, a legfontosabb dolog a szexben és a szerelemben? Hogyan kell flörtölni, milyen a jó előjáték, hogyan kell csókolózni, milyen a szex? Ebben a könyvben pont azokról a dolgokról olvashatsz, amelyek minden fiút foglalkoztatnak, de ritkán mernek kérdezni róluk. Inti Chavez Perez egy jó fej báty vagy idősebb barát hangján vezet be a szexualitás rejtelmeibe az elejétől a végéig, az első szárnypróbálgatástól a komoly párkapcsolatig. Perez a szexuális felvilágosítás elismert szakembere Svédországban, számos iskolában beszélt már fiúkkal (és lányokkal) a szerelemről és a szexről.

Kamaszkor kezdetén minden fiú és lány számtalan kérdéssel szembesül, melyre gyakran nem kapnak választ, vagy csak kínos családi beszélgetések nyomán. Inti Chavez Perez könyv, a Respekt: szexkönyv fiúknak, ebben a szituációban segíti a tizenéveseket. Választ kaphatnak azokra a kérdésekre, melyek a leginkább aggasztják őket, hogy hogyan ismerhetik fel szexuális irányultságukat, mit kell tudniuk a flörtölésről és szexről és hogy hogy jön mindehhez a tisztelet.

 

Borítókép: pxhere.com


vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9786155783470
Megjelenés: 2019-04-23
méret: 210 mm x 148 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634036166
Megjelenés: 2019-04-17
méret: 215 mm x 145 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789634036050
Megjelenés: 2019-04-11
méret: 196 mm x 196 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789631365382
Megjelenés: 2019-04-11
méret: 180 mm x 125 mm x 20 mm
vásárlás ►tovább ►
ISBN: 9789632938158
Megjelenés: 2019-04-08
méret: 183 mm x 124 mm x 30 mm
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-26 07:20:05

Kihirdették a 2020-as Libri-díj tízes jelöltlistáját

Tovább

Az unikornisoktól a hírnévig – 6 könyv kicsiknek és nagyoknak.