Iratkozz be Dan Brown írókurzusára

Mindössze 90 dollárért tanulhatod meg Dan Browntól, hogy hogyan kell bestsellert írni, a népszerű szerző ugyanis a Masterclass friss videóin mesél a szakmájáról. Az online képzéseket nyújtó szolgáltató oldalán nem csak írni tanulhatunk. A cég oktatóvideóin a filmkészítést például Martin Scorsese, a színészmesterséget Dustin Hoffman, a filmzene írást Hans Zimmer, a főzést Gordon Ramsey, énekelést Christina Aguilera, a sakkot pedig Garry Kasparov tanítja.

Dan Brown videókurzusának előzetese.

 

A tanítás Brown vérében van. Szülei is és ő maga is dolgozott az oktatásban. Magával ragadóan mesél az ötlet megvalósításáról, a jó helyszín kiválasztásáról, a hősök és ellenfeleik megalkotásáról, a kutatómunkáról, a párbeszédekről és a szerkesztésről, újraírásról. Dan Brown a kurzus előzetesében biztosítja leendő tanítványait, hogy az ötletnek nem kell megdöbbentően jónak, vagy újszerűnek lennie. A könyv attól lesz érdekes, hogy a szereplők milyen utat járnak be, míg eljutnak a végkifejletig. Úgy gondolja, a thriller alapja a három „C”, azaz a „contract” (szerződés), a „clock” (óra), és „crucible” (tégely). Az első az író és az olvasó között köttetik: egy ígéret, amit az író tesz az olvasónak, és be kell tartania. Az idő, ami sürgeti a szereplőket, és tégely, mely kényszeríti a szereplőket, hogy megküzdjenek az adott problémával.

Brown mellett más író kurzusai is elérhetők a Masterclass oldalán. Magaret Atwood arra bíztat, mindenkit, aki írni szeretne, hogy írjon, ugyanis írni csak írás közben lehet megtanulni. James Patterson tanácsa egyszerűen hangzik, ám annál nehezebb megvalósítani: „Ne mondatokat írj, hanem mesélj el egy történetet.”  Judy Blume pedig hangsúlyozza, hogy amikor írunk, őszintének kell lennünk.

Bár attól, hogy valaki a Masterclass kurzusait végignézi, még nem lesz író, de számos jó tanácsot, ötletet és inspirációt kaphat, hogy leüljön, és elkezdjen írni.


Dan Brown

Tovább

Margaret Atwood

Tovább

James Patterson

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Tanulj írni a legjobbaktól!