Ingyenes könyv az IT-biztonságról

Frissítette a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az IT biztonság közérthetően című kötetét, mely az egyszeri felhasználónak nyújt segítséget abban, hogy könnyebben eligazodjon az infokommunikációs világban, és felhívja annak veszélyeire a figyelmet.

A kötet első, 2017-es kiadását több mint tízezren töltötték le. Az új kiadás 2018-as trendeket figyelembe véve készült, és számos olyan információt tartalmaz, amit az első kiadás nem. A megújított kötetben részletesebben olvashatunk az e-mailen érkező kártevőkről, az adathalászat felismeréséről, kitér a kötet a PC/laptop használatánál is gyakoribb okostelefonozás kihívásaira, a bankkártyás és internetes fizetési lehetőségek biztonsági kérdéseire, a fake news, a kattintásvadászat társadalmilag is jelentős kérdéskörére. A könyv külön alfejezetet szentel az Európai Unió által idén bevezetett GDPR tudnivalóinak is.
A könyvben összefoglalt ismeretek nemcsak arra alkalmasak, hogy a napi gyakorlatban segítsenek elkerülni a rendszereknek sérülést okozó hibákat, hanem arra is, hogy az ECDL informatikai biztonság moduljának tankönyvéül szolgáljanak.
A könyvet innen tölthetitek le.


Forrás: computerworld.hu

Fotó: pxhere.com


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Védd magad az infokommunikációs világban!