Idén a Duna-korzón lesz az Ünnepi Könyvhét

Június 13 és 17. között hiába keresitek a könyves standokat a Vörösmarty téren, ugyanis idén a tér felújítása miatt a kiadók a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a könyvbarátokat. A másfélszáz könyvárusító pavilonban több mint kétszáz hazai és határon túli kiadó kínálja majd könyveit. A rendezvényt Simon Márton költő fogja megnyitni.

Több mint 300 új könyv

A 90. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhét a legnagyobb szabadtéri könyvszakmai rendezvény, a kortárs magyar irodalom, a magyar könyv ünnepe. Könyvheti mű lehet minden kortárs magyar szerző első kiadású műve, illetve a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. 2019-ben több mint háromszáz új könyv jelenik meg erre az alkalomra, köztük verseskötetek, prózakötetek, esszégyűjtemények, irodalomtudományi és történelmi munkák, így érdemes nagy hátizsákkal és vastag pénztárcával érkezi a könyvünnepre.

 

Olvas az egész ország
A könyvheti újdonságokat tartalmazó, 20 000 példányban kiadott, színes prospektus nem csupán a könyvheti helyszínekre, hanem az ország többszáz könyvesboltjában is megtalálható lesz, illetve a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése az olvasást népszerűsítő szlogenje (Olvasó vagyok) szellemében az egész országban rendezvényekkel várja az olvasókat. Budapesten és sok vidéki városban, valamit Kolozsvárott a kiadók több száz dedikálást szerveznek szerzőiknek, az érdeklődők pódiumbeszélgetéseken, könyvbemutatókon ismerhetik meg az új műveket, melyeket ezúttal is jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak meg a kiadók standjainál.

 

Margó Fesztivál

Az Ünnepi Könyvhéttel egyidőben, június 12-től 16-ig zajlik a Margó Irodalmi Fesztivál, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Petőfi Irodalmi Múzeum ad majd helyet. Az ingyenes fesztiválon rendhagyó szerzői estekkel, színházi produkciókkal és koncertekkel teszik jelenvalóvá és közösségi élménnyé az irodalmat.

 

mindennapkonyv.hu / MKKE


SIMON MÁRTON

Tovább
Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

Több mint háromszáz új könyv közül válogathattok az Ünnepi Könyvhéten.