Idén 4500 mű érkezett a JCDecaux novellapályázatára

Magyar Csaba A házikedvenc című műve nyerte az idei Álljon meg egy novellára! című novellapályázat fődíját. A JCDecaux versenyének eredményhirdetése szerdán volt a fővárosban, a legjobb húsz írást a nyáron a busz- és villamosmegállókba helyezik ki Budapesten és a megyeszékhelyeken.

Növekvő érdeklődés

Mint Samu Tímea, a JCDecaux Hungary médiacég társ-vezérigazgatója elmondta, az idei, immár harmadik kiírásra minden korábbinál több, mintegy 4500 novella érkezett. Az alkotók legfeljebb három, minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű művel pályázhattak. Közülük előzsűri választott ki ötvenet, majd a zsűri húszra szűkítette a listát. Az idei témák között nagy számban szerepeltek az életproblémák, gyerekkori emlékek, a szerelmi történetek, de néhány, a közösségi közlekedéshez kapcsolódó írást is beküldtek.

 

Pénzjutalom a díjazottaknak

A győztes Magyar Csaba 300 ezer, a második Dizseri Barnabás (írásának címe: Minden oké?) 200 ezer, a harmadik Pölczman Péter (Várandósságmenedzser férfiaknak) 100 ezer forintot kap; különdíjas lett Baki Dániel Megálló című novellája. A legjobb húsz írás szerzője velük együtt vehette át saját műve plakátját, míg az alkotásokat Hegedűs D. Géza Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásában hallgathatták meg az ünnepélyes díjátadó résztvevői.

 

A pályázat weboldalán július 9-ig lehet szavazni az egyéni kedvencre a zsűri által legjobbnak ítélt húsz novella közül, a legtöbb voksot kapó novella szerzője lesz a közönségdíjas.

 

Forrás: mti.hu

 


Ez is érdekelhet:

MINDENNAPI
2017-11-20 09:46:26

„sötét van nélküled / szemem ki sem nyitom”

Tovább
SZERINTETEK
2019-01-14 19:00:53

Cixin Liu: A sötét erdő (Háromtest-trilógia 2.)

Tovább
HÍREK
2020-03-30 16:52:08

Sorsfordító történetek – Novellaíró pályázat

Tovább

A tavalyi évhez hasonlóan a JCDecaux az idén is közönségszavazásra buzdítja az utazó- és az olvasóközönséget.